AKCIJA "MREŽA": Policija u Bosni hapsi sve po redu, palo 30 dilera droge!

Tokom provođenja operativne akcije "Mreža" dokumentovano je 499 krivično pravnih radnji za koje se sumnjiče članovi organizovane grupe protiv koje je ova akcija i usmerena

  • 4

U okviru operativne akcije "Mreža" policijski timovi izvršili su pretrese 58 lokacija, te tom prilikom je 30 osoba lišeno sa slobode.

OVAKVA PREVARA SE SKORO NIJE DESILA U SRBIJI: Proneverila 1,3 MILIONA EVRA, 8 godina se bogatila na račun firme!

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona u proteklom periodu, u okviru operativne akcije kodnog naziva "Mreža", poduzimali operativno-takčtičke i istražne mere i ranje usmerene na otkrivanje i procesuiranje članova organizovane grupe koja se sumnjiči za izvršenje krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

ZLOSTAVLJALI STARCE, PA IM ODNELI 120.000: Uhapšena tročlana banda!

U nastavku realizacije ove operativne akcije, danas u ranim jutarnjim satima policijski timovi su započeli istovremene pretrese na 51 lokaciji na području zeničko-dobojskog kantona, na četiri lokacije na području Srednjobosanskog kantona, dve lokacije na području Trebinja i jednoj lokaciji u Posušju.

Foto: sipa.gov.ba Foto: sipa.gov.ba

Pretresi objekata na 58 lokacija se vrše s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, kao i lociranje i lišenja slobode 35 osoba koje se sumnjiče za izvršenje navedenih krivičnih dela.

Tokom provođenja operativne akcije "Mreža" dokumentovano je 499 krivično pravnih radnji za koje se sumnjiče članovi organizovane grupe protiv koje je ova akcija i usmerena.

Policijskim timovima Uprave policije MUP-a ZDK u naznačenim aktivnostima pomoć pružaju pripadnici Federalne uprave policije, te pripadnici miniistarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona i Srednjobosanskog kantona, i tom prilikom je angažovano više od 450 policijskih službenika.

U ovoj akciji su lišeni slobode: M. D. (39) iz Viteza, L. N. (39) iz Zenice, H. J. (34) iz Zenice, M. A. (27) iz Zenice, K. V. (27) iz Maglaja, B. A. (27) iz Zenice, P. D. (39) iz Zenice, S. S. (46) iz Zenice, M. Č. (36) iz Zenice, T. a. (34) iz Zenice, P. S. (39) iz Kaknja, B. H.  (41) iz Zenice, A. E. (30) iz Zenice, M. A. (31) iz Zenice, H. M. (27) iz Zenice, O. F. (40) iz Zenice, H. N. (34) iz Zenice, M. E. (24) iz Zenice, R. A. (39) iz Travnika, B. A. (21) iz Zenice, H. E. (29) iz Zenice, H. Dž. (26) iz maglaja, H. S. iz Maglaja i M. A. (32) iz Zenice.

Foto: sipa.gov.ba Foto: sipa.gov.ba

Dosadašnjim aktivnostima u okviru zavedene akcije pronađeno je i privremeno oduzeto 50 materijalnih dokaza u vidu pojedinačnih isporuka opojnih droga. Takođe su pronađena i oduzeta tri pištolja, 1110,85 grama opojnih droga, pet drobilica za marihuanu, pet digitalnih vaga za precizno merenje, 92 komada municije, veća količina tableta sa psihoaktivnim komponentama i jedan zračni pištolj.

U toku je privođenje lica lišenih slobode u dlužbene prostorije, gde će nad istim biti zavedena kriminalistička obrada, nakon čega će, uz Izveštaj o počinjenom krivičnom delu i otkrivanju izvršilaca biti predata na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

(Telegraf.rs / Izvor: Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    15. jun 2016 | 09:11

    Ja koliko vidim ovde hapse samo po Zenici. :)

  • muhamed.

    15. jun 2016 | 10:22

    Nista.novo.jedan.dan.zatvora.i.ponovo.slobodni.to.je.bosna.danas

  • Kan tengri

    15. jun 2016 | 14:32

    Neustavna policijska jedinica koja sluzi za hapsenje srba u BIH. Ponekad uhapse i nekog dilera, ali prevashodno hapsi srbe koji su ucestvovali u ratu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA