Mihajlović: Srbija poštovala sve dogovore i rokove za Fijat

- Nisam u potpunosti informisana o tome i to je pitanje za Ministarstvo privrede, ali ako je to tačno - to nikako ne može biti zato što Srbija nema uslove ili nije pogodno tle za investicije ili što postoji bilo kakav problem sa naše strane - istakla je potpredsednica vlade

  • 5

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas povodom odluke Fijata u Srbiji da ukine treću smenu u kragujevačkoj fabrici da ne postoje nikakvi problemi sa naše strane i da je Srbija poštovala sve dogovore i rokove.

Na pitanje novinara da prokomentariše to što je Fijat krajsler Srbija obavestio sindikate da će od avgusta ukinuti treću smenu i da se već razgovara sa radnicima o socijalnom programu i optuštanjima i da li vlada tu može nešto da učini pošto je vlasnik 33 odsto tog predzeća da ne zna detalje i da bi Ministarstvo privrede moglo na to da odgovori.

SUDBINA RADNIKA FIJATA NEIZVESNA: Smanjena potražnja dovela do UKIDANJA CELE SMENE!

- Nisam u potpunosti informisana o tome i to je pitanje za Ministarstvo privrede, ali ako je to tačno - to nikako ne može biti zato što Srbija nema uslove ili nije pogodno tle za investicije ili što postoji bilo kakav problem sa naše strane - istakla je Mihajlović.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Ona je rekla da se tu verovatno radi o problemima funkcionisanja Fijata i eventualno njihovih finansijskih problema.

ČEPURIN O SLUČAJU "FIJAT": Čelnici ruskih auto kompanija krajem marta u Srbiji!

- Naša strana je poštovala sve dogovore i rokove i uradili smo puno kada govorimo o ulaganju investitora u Srbiju - dodala je Mihajlović.

Foto:  Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Kompanija Fijat Krajsler Srbija iz Kragujevca prebaciće proizvodnju iz tri u dve smene, a u saradnji sa sindikatima radi i na smanjenju radne snage kroz dobrovoljne odlaske zaposlenih, saopšteno je juče iz FAS-a posle sastanka rukovodstva kompanije sa predstavnicima Sindikata.

VUČIĆ: Pitaću Putina za Fijat i 50 puta ako treba

- U skladu sa zahtevima tržišta, kompanija je spremna da prilagodi svoje proizvodne kapacitete sprovođenjem strukturalnih promena u organizaciji fabrike, prebacujući proizvodnju iz tri u dve proizvodne smene - navodi se u saopštenju FAS-a sa sastanka na kome je razmotrena trenutna situacija na evropskom tržištu automobila.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

U saradnji sa sindikatima, dodaje se dalje, kompanija radi na dobrovoljnim odlascima, koji bi se odmah realizovali. Ovo je, kako se navodi, u cilju minimiziranja socijalnog uticaja na zaposlene.

KUPUJMO DOMAĆE: Kompanija "Moji brendovi" postala vlasnik 350 FIJATOVIH VOZILA!

Reorganizacija neće uticati na kontinuitet u poslovanju, dobre performanse kompanije, kao i na nivo volumena i konsolidovano liderstvo u izvozu kompanije FCA Srbija, poručili su iz fabrike.

Kompanija FCA Srbija d.o.o. Kragujevac osnovana je 2008. godine, kao partnerski projekat italijanske kompanije FIAT Group Automobiles (FGA) sa Vladom Republike Srbije, pri čemu Fijat poseduje 67, a Srbija preostalih 33 odsto vlasništva.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZORO

    15. jun 2016 | 13:20

    Zorana laže ona nije završila autoput od Kragujevca do koridora 10 što je bila obaveza vlade Srbije, toliko o tome koliko ova žena govori istinu, teško ovim radnicima pored ovakve vlasti.

  • Tesla

    15. jun 2016 | 12:58

    Da ali ste IZABRALI POGRESNOG PARTNERA!!! KOLIKO VAM SE PRE NJEGA NUDILO? MERCEDES I BMW!! I????

  • Boki

    15. jun 2016 | 12:49

    Nece oni otpustati ovu drzavnu trecinu sto je dosla preko veze, otpustice one koji su najvise radili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA