ZORANA MIHAJLOVIĆ: Iz Železnica bi trebalo da ode između 2.500 i 3.000 ljudi!

- Model koji uspostavimo u Železnicama koristiće se i za druga javna preduzeća - kazala je resorna ministarka

  • 7

Broj viška zaposlenih u Železnicama Srbije prema sistematizaciji tog preduzeća kreće se između 2.500 i 3.000 ljudi, pregovori sa sindikatima su u toku, a načelni rok koji još nije definitivan za završetak tog posla, trebalo bi da bude do kraja godine, izjavila je danas potpredsednica vlade i resorna ministarka Zorana Mihajlović.

- Nedeljno imamo razgovore sa sindikatima, niko neće otići dok se ne definiše socijalni program i bez dogovora niko neće napustiti to preduzeće. A model koji uspostavimo u Železnicama koristiće se i za druga javna preduzeća - kazala je Mihajlović u izjavi novinarima u Vladi Srbije, nakon sastanka sa MMF-om.

Mihajlović: Srbija poštovala sve dogovore i rokove za Fijat

Mihajlović je rekla da se razgovara sa pet sindikata Železnica, a vezano za socijalni program, i da su u te rezgovore uključena i ministarstva za rad i finansije.

Foto: Tanjug/Ministarstvo građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Foto: Tanjug/Ministarstvo građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja

- Železnice će biti model kako će se isplaćivati otpremnine. Još se razgovara, nisu donete odluke kada će to biti, a predlozi su da iznos bude u visini onoga što je predloženo Zakonom o radu, plus 50 odsto - rekla je Mihajlović i dodala da ima dosta detalja oko beneficiranog radnog staža.

Vujović: O višku zaposlenih za nedelju dana!

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

- Naš plan je da postignemo te dogovore tokom leta - rekla je Mihajlović dodajući da je okvirni rok da sve bude završeno do kraja godine, ali to nije i definitivni rok, jer zavisi od toka razgovora.

RUSKI VOZOVI JURIĆE SRPSKIM PRUGAMA! Zorana Mihajlović i Čepurin provozali se vozom do Vršca (FOTO)

Mihajlović je pomenula i da su Železnice Srbije definisale višak imovine prvim popisom, da su ustanovili da je višak vredan 13 milijardi dinara, što to preduzeće uz asistenciju države namerava da proda, kako bi, kako je navela, isplatili istorijske dugove.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ocajnono pero

    15. jun 2016 | 13:53

    Stvarno mi nije jasno zasto od ovog prave nauku. U saobracaju su stvari veoma proste i jednostavne. Izvrsno osoblje od dispecera na telekomandi, preko otpravnika vozova, konduktera, masinovodja, pregledaca kola, manevrista,blagajnika putnickog i teretnog saobracaja, magaciinera i magacinskih radnika, skretnicara sto spada u izvrsno osoblje i kontrole prihoda kao elektro racunskog centra i par desetina obracunskih radnika sve drugo je visak. U administraciji su dovoljni tri pravnika,sef racunovodstva, protiv pozarne zastite sve drugo su setaci i ima ih vise od 3000. U sekcijsma N.Sad, Subotica, Kraljevo, Cacak,Uzica,Nis,Zajecar svi su cist visak koji naprosto neznaju sta rade. Svaka sekcija ima 100-300 zaposlenih pa i vise. Samo tu ima skoro 3000 viska. U zgradi u Nemanjinoj ina 1000 viska u stanici Beograd i Beograd ranzrna jos 500-600.

  • gaga

    15. jun 2016 | 17:41

    sve ona zna.kada bi mogla sve bi razjurila.da li je 250 poslanika mnogo, zasto ih nema upola manje? zasto ne ukinu brojne agencije, komitete, odbore......od jedne firme naprivili su deset firmi na zeleznici.utrostrucili broj sefova, savetnika i pomocnika.stvaraju armiju ljudi koji ostaju bez posla.

  • Severac

    15. jun 2016 | 13:51

    Evo je, javila se....Ajnstajn je mala maca za nju, ona se u sve razume. ...saobraćaj, turizam, energetika, građevina, putevi, evrointegracije, železnice! !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA