SRBIJA DOBILA NAJSEVERNIJI NAUČNI KLUB U KANJIŽI: Decentralizacija nauke je dobra za državu! (FOTO)

Kanjiža se otvaranjem Naučnog kluba pridružila Leskovcu, Čačku, Nišu, Užicu, Knjaževcu, Kragujevcu, Smederevu, Kruševcu, Kikindi, Šapcu, gde su od aprila ove godine otvarani naučni klubovi, a nakon Kanjiže, otvaranje naučnog kluba sledi u Novom Pazaru

  • 0

Kanjiža je dobila novootvoreni Naučni klub – pretposlednji u nizu od ukupno dvanaest klubova koji se do kraja juna otvaraju širom Srbije! Ovaj najseverniji Naučni klub u Srbiji otvoren je u utorak, 14. juna, a memorandum o saradnji potpisali su Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža, Nemanja Đorđević, direktor Centra za promociju nauke i Tatjana Varju Potrebić iz Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Kanjiža.

DESETI U SRBIJI: Otvoren NAUČNI KLUB i u Šapcu!

O značaju otvaranja Naučnog kluba govorio je i Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine nacionalne zajednice AP Vojvodine.

- Kanjiža je na jednom od vodećih mesta u Vojvodini i Srbiji što se tiče obrazovanja i praćenja novih trendova u obrazovanju na jezicima nacionalnih manjina, pre svega na mađarskom, a najbolje rešenje za upliv u savremene načine obrazovanja jeste razvijanje neformalnih vidova obrazovanja -  rekao je on.

Otvoren Naučni klub u Smederevu (FOTO)

Foto: Centar za promociju nauke Foto: Centar za promociju nauke

Direktor Centra za promociju nauke Nemanja Đorđević rekao je da se kroz mrežu naučnih klubova u prostorijama Regionalnih centara za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju i u Centrima za stručno usavršavanje, uz podršku Centra za promociju nauke i lokalnih samouprava, zajednički kreće u akciju decentralizacije promocije nauke.

Tatjana Varju Potrebić, direktorka Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Kanjiža, izjavila je da je otvaranje Naučnog kluba dobra prilika za osnovne i srednje škole iz opštine i regiona da pokažu šta umeju.

Foto: Centar za promociju nauke Foto: Centar za promociju nauke

Kanjiža se otvaranjem Naučnog kluba pridružila Leskovcu, Čačku, Nišu, Užicu, Knjaževcu, Kragujevcu, Smederevu, Kruševcu, Kikindi, Šapcu, gde su od aprila ove godine otvarani naučni klubovi, a nakon Kanjiže, otvaranje naučnog kluba sledi u Novom Pazaru.

Mrežu naučnih klubova širom Srbije možete da vidite ovde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA