Otvoren Naučni klub u Smederevu (FOTO)

Naučni klub, mesto za vannastavne aktivnosti i neformalno obrazovanje, poseduje radni deo i deo za kreativan odmor, a u njega su pozvani svi nastavnici sa viškom ideja i učenici željni znanja i van redovnog školskog programa

  • 0

Juče je otvoren Naučni klub u Smederevu, sedmi u nizu od ukupno dvanaest naučnih klubova.

Memorandum o saradnji potpisali su Jasna Avramović, gradonačelnica Smedereva, Nemanja Đorđević, direktor Centra za promociju nauke, i Borivoje Janošević, direktor Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo, u čijim prostorijama je ovoren Naučni klub.

Otvaranju je prisustvovala i Željana Radojičić Lukić, pomoćnica ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje.

Foto: Centar za promociju nauke Foto: Centar za promociju nauke

Naučni klub, mesto za vannastavne aktivnosti i neformalno obrazovanje, poseduje radni deo i deo za kreativan odmor, a u njega su pozvani svi nastavnici sa viškom ideja i učenici željni znanja i van redovnog školskog programa.

Foto: Centar za promociju nauke Foto: Centar za promociju nauke

Otvaranju Naučnog kluba u Smederevu su prisustvovali učenici osnovnih škola “Branisalv Nušić” i “Dimitrije Davidović”, koji su tom prilikom izvodili oglede, rešavali jednačine i dokazivali teoreme, dajući sliku o tome čemu sve služe naučni klubovi.

Naučni klubovi su dosad otvoreni u Leskovcu, Čačku, Nišu, Užicu, Knjaževcu, Kragujevcu i Smederevu, a do kraja juna se otvaraju i u Kruševcu, Kikindi, Novom Pazaru, Kanjiži i Šapcu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA