UHAPŠEN OPASNI DRŽAVLJANIN BiH: Švedska policija privela Abdulaziza Kekića (FOTO) (VIDEO)

- Za evropske bezbedonosne agencije on je itekako poznat i opisan je kao izuzetno opasna osoba - navodi list Sydsvenskan za Kekića koji je na crnoj listi osoba u Informacionom sistemu šengena

  • 3

Na aerodromu u Malmeu u Švedskoj u ponedeljak je uhapšen državljanin BiH kojeg švedski mediji opisuju kao "opasnu osobu", a radi se o Abdulazizu Osmanu Kekiću (46) iz Kozarske Dubice.

On je ranije hapšen u BiH u nekoliko navrata. Naime, u augustu 2010. godine, Kekić je zajedno sa još četiri osobe uhapšen u Kozarskoj Dubici zbog nedozvoljenog posedovanja oružja i navodnih veza sa određenim grupama u BiH bliskim Islamskoj državi, koje propagiraju radikalni islam. Pušteni su odmah nakon saslušanja. Drugi put Kekić je uhapšen početkom ove godine u Turskoj pošto je sa još jednom osobom boravio na sirijskom ratištu.

On je uhapšen u ponedeljak nakon što je avionom stigao iz Tuzle zajedno sa četvoro dece. Odmah je zatražio azil u toj zemlji i u toku je obrada njegovog zahteva. Međutim, kako saznajemo, biće deportovan u BiH.

KAKAV OBRT: Italijanima izručen pogrešan čovek umesto mafijaša koji je krijumčario migrante (FOTO)

Prema navodima tamošnjih medija, dok je čekao proveru pasoša bio je izezetno nervozan i konstantno menjao red čekanja što je izazvalo sumnje kod graničnih policajaca na aerodromu u Sturupu. Sa sobom je imao nove pasoše koji su izdati u martu.

- Za evropske bezbedonosne agencije on je itekako poznat i opisan je kao izuzetno opasna osoba - navodi list Sydsvenskan. Takođe, Kekić se nalazi na crnoj listi osoba u Informacionom sistemu šengena.

PLANIRALI TERORISTIČKI NAPAD: Uhapšeni džihadisti koji su nameravali da raznesu Diseldorf!

Pogledajte i drugo Kekićevo hapšenje:

(Telegraf.rs / Izvor: N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA