≫ 

U Americi rođene tri bebe sa anomalijama: Sumnja se na virus ZIKA!

Nakon što se najpre pojavio u Brazilu, virus zika izazvao je uznemirenost i širom američkog kontinenta, gde do ovih slučajeva nije bilo prenosa ovog virusa

  • 3

Tri bebe rođene su sa defektima, najverovatnije izazvanim virusom Zika u Americi, javili su zvaničnici zdravstvenih službi. Zbog istog oboljenja prekinute su i tri trudnoće.

Ovi slučajevi nalaze se u novom registru zaraženih virusom zika u SAD, koji je oformio Centar za kontrolu i prevenciju oboljenja (CDC), prenosi Rojters.

Smrtonosni virus od kojeg drhti svet, stigao na par sati od Beograda!

Nakon što se najpre pojavio u Brazilu, virus zika izazvao je uznemirenost i širom američkog kontinenta, gde do ovih slučajeva nije bilo prenosa ovog virusa.

Potvrđen prvi slučaj Zika virusa u Hrvatskoj

Do sada su prijavljivani slučajevi žena koje su zaražene virusom izvan Amerike u oblastima gde je oboljenje prisutno ili su obolele usled seksualnih odnosa bez zaštite sa zaraženim partnerom.

STIŽE LETO, STIŽE I ZIKA: Da li Srbi treba da se plaše KOMARACA koji prenose OPAKI VIRUS?

Mikrocefalija, koja je povezana sa virusom Zika je neurološka bolest koja uzrokuje prerano srastanje lobanje, pa se deca rađaju sa premalom glavom i ponekad sa oštećenjima mozga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hmmm

    17. jun 2016 | 10:16

    Ovo se vidi na ultrazvuku, zasto su uopste rodjene? To dete nece samo ruzno izgledati vec ce imati milion poteskoca, zasto ga osudjivati na mucenje celog zivota?

  • Hm

    19. jun 2016 | 15:23

    Amerikancima se zahvaljujemo što su pustili Virus Žika

  • Citizen

    17. jun 2016 | 07:43

    Opet neka propaganda za prodavanje vakcina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA