≫ 

Dalila je šetala ulicom, a onda je čula OSAM BESPOMOĆNIH KUCA koje je neko BACIO U KONTEJNER! (FOTO)

Ova humana gospođa, priča da je najveći šok usledio onda kada je videla da im ni pupčana vrpca nije presečena, te prepostavlja da su kučići stari svega jedan dan

  • 25

U mestu Seminovac koje se nalazi nekoliko kilometara od Sarajeva, Dalila Jakupović Memić (41) pronašla je osam malih kučića koji su bespomoćno jedan uz drugog ležali u kartonskoj kutiji, koja je verovali ili ne, bila bačena u kontejner.

- Prolazila sam slučajno sa prijateljicom baš sa te strana ulice i onda smo čule neko cvilenje, pomislila sam najpre da je reč o mački, ali kako je zvuk postojao sve jači pokušale smo da otkrijemo odakle dolazi - priča za Telegraf gospođa Dalila.

SPASIMO RAMBA, UGINUĆE U SEPTIČKOJ JAMI: Neobična priča o jazavcu koja je digla Srbiju na noge! (FOTO)

O tome da zvuk dolazi iz kontejnera, izazvalo je najpre šok , a onda i zaprepašćenje.

- Kada sam se približila imala sam šta i da vidim, osam malih kučića priljubljenih jedno uz drugo ležalo je u kartonskoj kutiji. Nisam verovala u ono što vidim - priča ogorčena Dalila, koja se ni trenutka nije dvoumila nego je kučiće izvadila iz kontejnera i ponela sa sobom.

Foto: Facebook/Dalila Jakupović Memić Foto: Facebook/Dalila Jakupović Memić

Ova humana gospođa, priča da je najveći šok usledio onda kada je videla da im ni pupčana vrpca nije presečena, te prepostavlja da su kučići stari svega jedan dan.

Ovi psi su na toliko kratkom lancu da ne mogu da sednu i legnu: POMOZITE IM! (FOTO)

- Ne mogu da verujem da je neko mogao ovo da uradi. Ostaviti tek rođene kučiće u kontejneru, na plus 36 stepeni, za mene je ovo krivično delo.

Foto: Facebook/Dalila Jakupović Memić Foto: Facebook/Dalila Jakupović Memić

Kučići su na svu sreću brzom intervencijom veterinara i gospođe Dalile spaseni u poslednjem času. Nahranjeni su, dali smo im mleka i tečnosti i sada su u dobrom zdravstvenom stanju.

- Da smo došli koji sat kasnije, ne verujem da bi svi bili živi - objašnjava Dalila.

NISAM GA DAVIO: Ispovest šintera koji je uhvatio psa Žuću u Studentskom parku! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Ova humana žena kaže da u svom vlasništvu ima četiri mačke i jednu kucu. Mačiće je, takođe, pronašla u jednoj kesi u centru Sarajeva i kako nam kaže, srce joj se slomilo, te su od tada njeni kućni ljubimci.

Foto: Facebook/Dalila Jakupović Memić Foto: Facebook/Dalila Jakupović Memić

Da će porodica Memić iz Sarajeva biti bogatija za još osam malih kućnih ljubimaca, složila se i njihova vlasnica. Ona kaže da će ih sigurno zadržati, pretpostavlja da se radi o stafordima koje će kasnije ili pokloniti ukoliko se pojave ozbiljni vlasnici ili zadržati za sebe.

O humanom podvigu gospođe Dalile mnogi su putem društvenih mreža izrazili iskeno divljenje, mi joj se ovoga puta zahvaljujemo i nadamo se da će i drugi slediti njen primer:

Jer, kako kaže ova divna žena. "Ko ne voli životinje, ne voli ni ljude, a ako je mogao ovako nešto učiniti životinjama, sutra će možda ljudima".

(Dragana Starčević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Narcis

    18. jun 2016 | 23:48

    Svaka ti čast. Velika duša koja spasila kučići.

  • Dragan

    19. jun 2016 | 01:10

    Mesto se zove Semizovac. Sve pohvale gospodji

  • nn

    18. jun 2016 | 23:45

    Jako lepo od Dalile. Pisite ovako lepe stvari koje se desavaju. Dete kad voli zivotinju ima ljubavi za sve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA