VIŠE NIKO NEĆE MOĆI DA KUPI "BUBU": Folksvagen ukida još 40 modela automobila zbog skandala!

Iako je rano govoriti o tome koji će od oko 340 modela nestati, specijalizovani sajtovi kažu da će to svakako značiti odlazak "nove bube" u istoriju, o čemu se šuška od pre nekoliko meseci

  • 4

Folksvagen grupa planira da iz svog portfolija izbriše čak 40 modela, nakon skandala sa lažiranjem rezultata testova, piše list Handelsblat.

"FOLKSVAGEN" SE IPAK POSTIDEO: Evo šta je uradio jedan od direktora na sajmu automobila u Tokiju! (FOTO) 

Portparol kompanije nije želeo da potvrdi ili da demantuje navode lista, ali je priznao da bi "moglo da dođe do izbacivanja nekih modela iz ponude".

Iako je rano govoriti o tome koji će od oko 340 modela nestati, specijalizovani sajtovi kažu da će to svakako značiti odlazak "nove bube" u istoriju, o čemu se šuška od pre nekoliko meseci.

AFERA "FOLKSVAGEN": Nemačka automobilska kuća nudi značajnu sumu prevarenim kupcima

Kako se navodi, nakon skandala "dizelgejt" koji je uticao i na reputaciju kompanije, i na prodaju, VW je rešio da "optimizuje ponudu". Cilj je uštedeti 1,9 milijardu evra, ali i smanjiti bonuse za menadžere.

Ukidanje nekoliko desetina modela će takođe napraviti mesta za ono što Folksvagen priprema, među njima i električna vozila i hibride, koji spadaju u prioritet kompanije.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA