≫ 

Miškoviću produžena mera oduzimanja pasoša još - TRI MESECA!

Portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić je precizirala da je sud rešenjem od 16. juna potvrdio prvostepenu odluku kojom je Miškoviću produžena ta mera

  • 2

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je za još tri meseca vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću produžio meru zabrane napuštanja boravišta uz privremeno oduzimanje pasoša, jer smatra da i dalje postoji potreba da mu se u određenoj meri i fizički ograniči sloboda kretanja, rečeno je danas Tanjugu.

Portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić je precizirala da je sud rešenjem od 16. juna potvrdio prvostepenu odluku kojom je Miškoviću produžena ta mera.

Mišković traži pasoš, IMOVINU OD 40 MILIONA EVRA i jemstvo - NAZAD!

Apelacioni sud je zaključio da mera zabrane napuštanja boravišta uz privremeno oduzimanje putne isprave, kao jedna od najblažih procesnih mera uz ranije određeno jemstvo predstavlja dovoljnu, ali i nužnu garanciju za obezbeđenje prisustva okrivljenog tokom ovog krivičnog postupka, dodala je Piljić.

U obrazloženju odluke sud je naveo da su pomenute "procesne mere još uvek kumulativno (zajedno i jemstvo i zabrana kretanja uz oduzimanje pasoša) neopohodne, jer i dalje postoji potreba da se okrivljenom u određenoj meri i fizički ograniči sloboda kretanja, pošto okolnosti koje ukazuju da bi mogao pobeći, sakriti se i otići u inostranstvo, odnosno u nepoznato mesto nisu izgubile na značaju".

Foto: Tanjug/Oksana Toškic Foto: Tanjug/Oksana Toškic

Miroslav Mišković osuđen na pet godina zatvora zbog utaje poreza!

S druge strane, kako podseća Apelacioni sud, procesne mere koje su se primenjivale na Miškovića su tokom krivičnog postupka sukcesivno ublažavane.

Trenutno se u odnosu na njega primenjuje najblaža procesna mera koja mu slobodu kretanja ne ograničava prekomerno, posebno kada se ima u vidu da mu nije ograničeno pravo da od suda traži dozvolu za put u inostranstvo u vezi sa poslom sa kojim se bavi -  navodi se u odluci Apelacionog suda.

Specijalni sud u Beogradu osudio je ranije danas Miškovića na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara, jer je pomogao sinu Marku da utaji porez po odbitku od oko 320,3 miliona dinara, odnosno oko tri miliona evra, dok ga je oslobodio optužbi za izvlačenje para iz putarskih preduzeća.

Foto: Foter/Flickr/SalFalko Foto: Foter/Flickr/SalFalko

MRKONJIĆ: Nikada nisam poslovno sarađivao sa Miroslavom Miškovićem!

Miškovićev advokat je najavio žalbu, a kompanija Delta holding da će tražiti povraćaj jemstva i pasoša, ali te mere su ovom odlukom suda produžene za još tri meseca, kada će Specijalni sud po službenoj dužnosti opet ispitivati da li i dalje postoje razlozi za njihovo produženje.

Mera zabrane napuštanja boravišta uz oduzimanje pasoša za još tri meseca pravosnažno je potvrđena i Miškovićevom sinu Marku i Milu Ðuraškoviću koji su osuđeni u razdvojenom postupku.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA