≫ 

Uz pomoć Norveške donacije obnavlja se Paviljon knjaz Miloš u Aranđelovcu

Uz podršku UNOPS-a, Norveška ambasada je podržala obnovu Paviljona zajedno sa Opštinom, kompanijom Knjaz Miloš kao i Specijalnom bolnicom koja je vlasnik zdanja

  • 0

Nakon višemesečne rekonstrukcije, Paviljon Knjaz Miloš u Aranđelovcu će danas ponovo otvoriti svoja vrata zahvaljujući donaciji Norveške ambasade. Čuvenu Bivetu će u 14h svečano otvoriti ambasador Kraljevine Norveške Arne Sanes Bjornstad i predsednik opštine Aranđelovac Bojan Radović.

SRBIJA ĆE UĆI U EVROPSKU UNIJU PRE NAS: Ambasador Norveške o investicijama, EU i o tome kako naći posao u Norveškoj

Izgrađen 1907. godine u secesionističkom stilu, Paviljon ima značajnu kulturno-istorijsku vrednost. Majske poplave 2014. godine su uništile veći deo zgrade te ga je Ministarstvo kulture odmah stavilo na listu značajnih zdanja koja se moraju obnoviti.

LEPE VESTI: Obrenovac dobio obnovljeno Odeljenje za hemodijalizu! (FOTO)

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Uz podršku UNOPS-a, Norveška ambasada je podržala obnovu Paviljona zajedno sa Opštinom, kompanijom Knjaz Miloš kao i Specijalnom bolnicom koja je vlasnik zdanja.

Obnova je obuhvatila strukturne elemente zgrade kao i kompletnu zaštitu od kiše i podzemnih voda.

Inače, Paviljon je podignut na mestu najstarijeg izvora mineralne vode u Srbiji, a bio je i prva fabrika za flaširanje mineralne vode. Park u kome se Paviljon nalazi godišnje primi oko 28,000 posetilaca i oni će od sada opet moći da uživaju u svom omiljenom parku sa Bivetom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA