LEPE VESTI: Obrenovac dobio obnovljeno Odeljenje za hemodijalizu! (FOTO)

- Obnovom Odeljenja za hemodijalizu zaokružili smo proces obnove u oblasti zdravstva u ovoj opštini, ali to nije kraj naših napora - rekao je Siniša Mali

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornstad otvorili su danas obnovljeno Odeljenje za hemodijalizu u obrenovačkom domu zdravlja čiju rekonstrukciju je finansirala Vlada Norveške.

POMOĆ PRAVIH PRIJATELJA: Ambasador Norveške otvara Odeljenje za hemodijalizu u Obrenovcu!

Gradonačelnik je tom prilikom istakao da se danas završava obnova poslednje zdravstvene ustanove u Obrenovcu.

- Obnovom Odeljenja za hemodijalizu zaokružili smo proces obnove u oblasti zdravstva u ovoj opštini, ali to nije kraj naših napora. Umesto da kao do sada oni kojima je potrebna hemodijaliza terapiju primaju u Lazarevcu i drugim delovima Beograda, od sutra će to moći da učine u Obrenovcu, a mi ćemo nastaviti sa proširenjem obrenovačkog doma zdravlja u koji će Grad Beograd sledeće godine investirati sedam i po miliona dinara. Izgradiće se novo krilo i proširiti kapaciteti u domenu opšte prakse i hitne pomoći, čime će dom zdravlja biti potpuno opremljen da bi mogao da opsluži sve građane - rekao je Mali.

On je poručio da Obrenovac danas izgleda mnogo lepše nego pre poplava, a sve to zahvaljujući zajedničkim naporima Grada, Vlade Republike Srbije, Opštine, građana i donatora. Poesbno je zahvalio ambasadoru Norveške i narodu ove zemlje na donacijama za obnovu poplavom oštećenih objekata.

Foto: Promo Foto: Promo

Zlatibor Lončar je istakao da se na današnji dan Obrenovac vratio u vreme pre poplava.

- Sve ono što je funkcionisalo pre poplava, ponovo radi, s tim što je sada dodatno unapređeno. Odeljenje za hemodijalizu moglo je da primi 49 pacijenata, a danas može 60 - istakao je Lončar.

Ambasador Arne Sanes Bjornstad je poručio da je impresioniran onim što je danas video i izrazio zadovoljstvo što je Norveška mogla da pomogne u saniranju štete od poplava.

Foto: Promo Foto: Promo

Događaju su prisustvovali i direktor Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević, pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović, zamenik sekretara za zdravstvo Aleksandar Stefoski i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA