≫ 

BORBA ZA NAJTRAŽENIJE ZANIMANJE U SRBIJI: Bili smo na upisu u VISOKOJ ŠKOLI ZA INFORMACIONE TEHNOLOGIJE! (FOTO)

- Devojke takođe vide svoju budućnost u programiranju, naravno i dalje je više mladića na upisu, ali se ta razlika znatno promenila u odnosu na ranije - navodi izvršni menadžer ITS-a Goran Radić

  • 0

Širom sveta, kao i u Srbiji, među mladima, sve je više zainteresovanih za oblast informacionih tehnologija. Najtraženije zanimanje današnjice svakako je programiranje, te ne čudi što se sve više budućih studenata opredeljuje za ovu vrstu profesionalnog usavršavanja.

(VIDEO) FENOMENALNI GOSTI I ATMOSFERA NA SVETSKOJ PREMIJERI NOVOG TESLA TELEFONA: Pogledajte delić promocije sa samog događaja

ITS škola kompanije ComTrade je prva privatna akreditovana ustanova u oblasti informacionih tehnologija u Srbiji. Ove godine je, saznajemo na licu mesta,  zabeležen rekordan broj zaintererosavanih za upis ove škole, tako da će studenti po prvi put morati da se bore kako bi obezbedili svoje mesto.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

DAN DIPLOME 2016: Uspešan završetak školovanja još jedne generacije ITHS škole (FOTO)

- Ove godine je za upis u ITS školu konkurisalo za oko 30 odsto više učenika nego lani. Rekordni je broj prijavljenih kandidata za studijski program IT-a, tako da će morati po prvi put da se bore za svoje mesto u školi - rekao je izvršni menadžer Goran Radić.

On je dodao da najveća potražnja ove godine vlada za smer informacionih tehnologija, a da se standardan broj budućih studenata opredeljuje za ostale: elektronsko poslovanje, računarsku multimediju, i organizacija poslovnih sistema.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kandidati na prijemnom ispitu polažu testove iz engleskog jezika, informacionih tehlonoligija, kao i iz matematičko-logičkog testa.

Luka Pavlović dolazi iz tehničke škole "Nikola Tesla" iz Zemuna, i veoma je zadovoljan, kako je uradio svoj prijemni ispit, a konkurisaće za smer elektronskog poslovanja.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Smatram da ću u ovoj školi, dobiti odlično obrazovanje, kao i veliku mogućnost zaposlenja, što mi je veoma važno - kaže Luka za Telegraf.

Aleksandra dolazi iz Valjeva, završila je srednju ekonomsku školu, i želi da se bavi programiranjem i izradom sajtova.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Po preporuci sam odlučila da upišem ITS. Moj drug je na završnoj godini studija, i preneo mi je svoje iskustvo, što je u velikoj meri imalo i uticaja na mene. Znam da neće biti lako, pogotovu što nisam iz te struke, ali imam ogromnu želju da uspem, i daću sve od sebe - ističe naša sagovornica.

Iz Poljoprivredno-hemijske škole iz Kraljeva, stiže nam i Lazar.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Većinu vremena provodim za računarom. Shvatio sam da me ne zanima poljoprivreda i usmerio sam se na programiranje. Voleo bih da radim u nekoj gejmerskoj kompaniji - objašnjava ovaj mladić.

Ono što je interesantno jeste i sve veća zainteresovanost devojaka za ovu oblast, tako da se razbijaju stereoptipi da su inženjerski poslovi rezervisani samo za mušku populaciju.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Devojke takođe vide svoju budućnost u programiranju, naravno i dalje je više mladića na upisu, ali se ta razlika znatno promenila u odnosu na ranije - navodi Radić.

Ono što mlade najviše privlači jesu - siguran posao i svetla budućnost, a ovde im se to itekako nudi.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Skoro 85 odsto naših diplomaca, pri završetku svojih studija, odnosno po preuzimanju diplome dobijaju posao u struci - zaključio je Radić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA