Pokrenuo je Bregzit, a onda je priznao da je PREVARIO 17 MILIONA LJUDI (VIDEO)

- To je bila greška, nismo smeli to da kažemo - rekao je Najdžel Faraž

  • 7

Najdžel Faraž, jedan od pokretača Bregzita i lider evroskeptične i desničarske partije UKIP, priznao je u emisiji „Dobro jutro, Britanijo“ da jedno od glavnih obećanja u svojoj kampanji, ne može da ispuni. Radi se o tome da je obećano da će 350 miliona funti, koje Britanija nedeljno šalje u EU, ići u britansko zdravstvo u slučaju Bregzita.

PRIZNALI DA SU LAGALI BRITANCE: Tabor za izlazak iz EU širio lažne informacije i ne stidi se toga (VIDEO)

Britanci su na kraju izglasali izlazak iz Evropske unije, a onda je, samo tri sata posle proglašenja rezultata, Faraž priznao da je priča od 350 miliona funti u zdravstvenom sistemu obećanje koje neće moći da ispuni, preneo je Jutarnji list.

- Jednostavno to ne mogu da garantujem. To je bila greška, nismo smeli to da kažemo - rekao je Faraž i šokirao voditeljku koja ga je podsetila da je veliki deo od 17 miliona glasača koji su zaokružili izlaz iz Unije to uradilo, između ostalog, zbog tog obećanja.

On je to rekao kroz smeh, dodajući da nikada nije to lično nikada nije rekao.

Voditeljka nije odustajala: "Čekajte, 17 miliona je glasalo za vas između ostalog i zbog tog obećanja, a vi na kraju kažete da je to bila greška?"

- Tako je - odgovorio je Faraž.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA