≫ 

KAKAV CAR: Vladimir je išao peške od Novog Sada do Beograda! Razlog će vas naterati da mu se POKLONITE! (FOTO)

Vava je razdaljinu prešao za 16 sati, sve vreme noseći transparent "Hoću Aleksin zakon, pravda za Vukašina", a njegovo marširanje poklopilo se sa protestom tišine "Hoću Aleksin zakon", koji je juče organizovan u Beogradu, Novom Sadu i Vršcu

  • 4

Novosađanin Vladimir Jovanović Vava prepešačio je 80 kilometara tokom vikenda, kako bi iz Novog Sada došao do Beograda sa ciljem da  ukaže na važnost borbe protiv vršnjačkog nasilja i usvajanja Aleksinog zakona.

KOREJAC DOŠAO PEŠKE U SRBIJU: Možete li da pogodite zašto? (FOTO)

Vava je razdaljinu prešao za 16 sati, sve vreme noseći transparent "Hoću Aleksin zakon, pravda za Vukašina", a njegovo marširanje poklopilo se sa protestom tišine "Hoću Aleksin zakon", koji je juče organizovan u Beogradu, Novom Sadu i Vršcu.

Uskoro će biti donesen ALEKSIN ZAKON!

Pre nego što je krenuo, ovaj Novosađanin je rekao kako je želeo da na ovaj način upozna što više građana sa tim za šta se on i mnogi drugi ljudi zalažu, kao i da je za svakog od nas veoma važan "Aleksin zakon", ali i sprečavanje nasilja u školama.

Nakon što je stigao na dogovoreni skup ispred Biblioteke grada Beograda, dočekala ga je šačica ljudi, javili su beogradski mediji.

U Srbiji je na društvenim mrežama pokrenuta kampanja, odnosno peticija za usvajanje Aleksinog zakona, kojim bi se adekvatno odgorovilo na vršnjačko nasilje, a u znak sećanja na tragično stradalog Aleksu Jankovića iz Niša.

Pročitajte status koji je majka posvetila pokojnom Aleksi - NA NJEGOV ROĐENDAN!

Set zakona se naziva "Aleksin Zakon" po malom Aleksi Jankoviću iz Niša koji je dugo vremena trpeo vršnjačko nasilje, i na kraju pronašao izlaz u samoubistvu.

Kako navode inicijatori ovog zakona, u ovom slučaju je zakazala škola, institucije, država.

Foto: Facebook/AlexaJankovic Foto: Facebook/AlexaJankovic

- Na žalost, Aleksin slučaj nije usamljen - piše na Facebooku.

Predlog takozvanog Aleksinog zakona je pripremila grupa na čelu sa prof. Draganom Ćorić, profesorkom Pravnog fakulteta u Novom Sadu i predsednicom Udruženja Roditelj za Novi Sad.

Zakon predviđa oštrije kazne za đake, profesore, direktore i nesavesne roditelje.

DEČAK JE U ŠKOLI PREŽIVEO STRAVIČNO MUČENJE: A onda je objavljen snimak od kog strepi Balkan (VIDEO)

Aleksa Janković iz Niša je pre četiri godine počinio samoubistvo posle višemesečnog maltretiranja vršnjaka. Toliko su ga zlostavljali da je dobio potres mozga i završio sa longetom. Za osam meseci, tukli su ga osam puta, vređali, jurili, pretili, čak i pred nastavnicima, koji nisu reagovali.

Foto: Facebook/Zahtevamo Aleksin ZAKON Foto: Facebook/Zahtevamo Aleksin ZAKON

"DRUGOVI" SU TUKLI I MUČILI ALEKSU, A ONDA SE ON UBIO: Otac nesrećnog dečaka otkriva šta je moglo da se uradi da mu SIN danas bude živ!

Trojica maloletnika zbog ovog nasilja osuđena su na maksimalne kazne za svoj uzrast. Vođa grupe dobio je pojačan vaspitni nadzor šest meseci do dve godine, a druga dvojica po ukor suda.

Školu je sud kaznio sa pola miliona dinara, a direktorku Suzanu Popović Ickovski sa 50.000 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    27. jun 2016 | 14:52

    A roditelje počinioca dela..... Da li su oni kažnjeni?

  • Kronos

    27. jun 2016 | 15:43

    Dirljivo i otrežnjujuće.Zakon pod hitno doneti, da bi se sankcionisali mali nasilnici, ali i njihovi roditelji.Kazna; društveno koristan rad, i za vinovnike i roditelje.

  • Јасмина

    27. jun 2016 | 16:04

    Прави је ЦАР!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA