DEJVID KAMERON: Za sada nećemo formalno tražiti istupanje iz EU

- Ostajem pri svojim upozorenjima koja se tiču rizika od napuštanja EU, ali odluka građana mora da bude poštovana na najbolji mogući način - rekao je britanski premijer

  • 4

Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je u prvom obraćanju parlamentu posle Bregzita da London "za sada" neće formalno tražiti istupanje iz Evropske unije.

 

On je dodao da rezultati referenduma, na kom su se Britanci izjasnili za nezavisnost od Evropske unije, nisu ishod koji je najbolji za Veliku Britaniju, prenosi B92.

 

Ipak, on je naveo da ne može da postoji sumnja u rezultate.

 

- Ostajem pri svojim upozorenjima koja se tiču rizika od napuštanja Evropske unije, ali odluka građana mora da bude poštovana na najbolji mogući način, a proces implementiranja odluke mora odmah da počne - dodao je Kameron.

 

Britancima svi mogu samo da pljunu pod prozor, oni su celom svetu ODRŽALI ČAS DEMOKRATIJE! (FOTO)

 

Premijer Britanije je dodao da postoji fundamentalna odgovornost da se zemlja ujedini, kao i da se treba odupreti govoru mržnje, koji je poslednjih dana upućen migrantima i strancima u Britaniji.

 

Foto-montaža: Profimedia AFP/Alamy

Foto-montaža: Profimedia AFP/Alamy

 

- Britanija napušta Evropsku uniju, ali mi ne smemo da okrenemo leđa Evropi ili ostatku sveta. Pregovori će tražiti jaku, odlučnu i posvećenu politiku - istakao je Kameron.

 

POŠTUJE VOLJU BRITANSKOG NARODA: Obama razgovarao sa Kameronom i Merkelovom

 

Prema njegovim rečima, on nije lako doneo odluku o napuštanju premijerskog mesta, ali je dodao i da je to uradio u nacionalnom interesu.

 

(Telegraf.rs / Izvor: b92.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA