NA DNEVNOM REDU PETICIJA KOJU JE POTPISALO 3 MILIONA LJUDI: Parlament u Britaniji razmatra rezultate Bregzita

- Pozivamo vladu u Londonu da primeni pravilo po kojem, ako je broj glasača ''za'' ili ''protiv'' manji od 60 odsto, a izlaznost manja od 75 odsto, treba održati novo glasanje - glasi tekst peticije

  • 3

Peticija kojom se poziva na revidiranje rezultata referenduma o članstvu Velike Britanije u EU trebalo bi da bude razmotrena na današnjoj sednici parlamentarnog komiteta.

BRITANIJA DOBIJA JOŠ JEDAN REFERENDUM? Da bi se održao, mora da se ispuni OVAJ uslov!

Peticiju je potpisalo je do sada tri miliona ljudi.

Kako bi parlament razmotrio peticiju koja se nalazi na zvaničnom sajtu britanskog parlamenta, ona treba da sakupi najmanje 100.000 potpisa.

Kako je naveo list "Metro", pozivajući se na predstavnika Donjeg doma parlamenta, peticija će biti razmotrena na današnjoj sednici parlamentarnog komiteta za peticije.

- Pozivamo vladu u Londonu da primeni pravilo po kojem, ako je broj glasača ''za'' ili ''protiv'' manji od 60 odsto, a izlaznost manja od 75 odsto, treba održati novo glasanje - glasi tekst peticije, preneo je Sputnjik.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA