BRITANIJA DOBIJA JOŠ JEDAN REFERENDUM? Da bi se održao, mora da se ispuni OVAJ uslov!

- Pre nego što sat počne da otkucava, trebalo bi da ispregovaramo dogovor i ponudimo ga britanskom narodu, bilo na referendumu ili putem manifesta na novim parlamentarnim izborima - naveo je britanski ministar zdravlja Džeremi Hant

  • 6

Britanski ministar zdravlja Džeremi Hant tvrdi da bi Velika Britanija mogla da održi drugi referendum o članstvu u Evropskoj uniji ukoliko postigne dogovor s EU kojim bi dozvolio potpunu kontrolu svojih granica po pitanju migranata, navodi Rojters.

BREGZIT POČEO DA UZIMA SVOJ DANAK, ŠTA JE SLEDEĆE? Engleski više neće biti zvanični jezik EU?

Rojters prenosi da je Hant ovo napisao u pismu koje je juče objavio britanski dnevni list "Dejli telegraf".

Prema Hantu, britanski premijer koji bi na toj funkciji nasledio Dejvida Kamerona trebalo bi da dobije šansu da pregovara sa Briselom pre nego što Britanija preda obaveštenje o napuštanju EU u roku od dve godine, kako bi se britanskoj javnosti ponudio bilo kakav dogovor o migraciji.

POLITIČKI ZEMLJOTRES VEKA, BRITANCI IZAŠLI IZ EU: London neće iz Unije, hoće nezavisnost! (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Dakle, pre nego što sat počne da otkucava, trebalo bi da ispregovaramo dogovor i ponudimo ga britanskom narodu, bilo na referendumu ili putem manifesta Konzervativne partije na novim parlamentarnim izborima - naveo je Hant.

Rojters navodi da je urednik političke rubrike magazina "Spektejtor" juče na Tviteru napisao da će se Hant "vrlo verovatno" kandidovati za naslednika Kamerona na mestu premijera.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

"Skaj njuz" je sinoć objavio, a Rojters preneo, da i britanski ministar za rad i penzije Stiven Kreb razmatra opciju da se kandiduje za Kameronovog naslednika na funkciji predsednika vlade Velike Britanije.

Britanska televizija je, pozivajući se na neimenovane izvore, javila da će Kreb i državni sekretar za preduzetništvo Sadžid Džavid, koji su bili za ostanak Britanije u EU, ispitati raspoloženje među poslanicima Konzervativne partije u parlamentu o njihovoj zajedničkoj kandidaturi, pri čemu bi Džavid trebalo da postane ministar finansija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Isko

    28. jun 2016 | 09:12

    Demokratija u pravom svetlu. Ako vlasti ne odgovaraju rezultati, naći način da se dobiju povoljniji rezultati. Ovi su nadmašili sve.

  • coveculjak

    28. jun 2016 | 09:43

    Da bi peticija bila ozbiljna treba vise od 20 miliona potpisa, jer peticiju potpisuju nezadovoljni koji su glasali protiv i mozda oni koji nisu glasali a mogli su. Posle je.... nema kajanja.

  • Duki st.

    28. jun 2016 | 09:01

    Stariji se sećaju Pok. Andrle. Piao je ovako. Dali mi je dala ? Ili mi nije dala ? Ne znam ni sad. A i da mi je dala ? Šta bih imao , od tog ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA