≫ 

"AKO SRPSKE MAJKE NE BUDU RAĐALE, NEĆE NAS BITI PRED VRATIMA NEBESKIM": Održan parastos kosovskim junacima na Gazimestanu! (FOTO)

Na putu koji vodi prema Spomeniku kosovskim junacima Srbe su dočekali grafiti, koji su ispisani ranije, na kojima je pisalo "UČK" (Oslobodilačka vojska Kosova) i "Kosova, UČK"

  • 2

Na Gazimestanu je danas u prisustvu oko hiljadu Srba služen parastos stradalim kosovskim junacima.

SVI SRPSKI KRVAVI VIDOVDANI: Od Kosovskog boja, preko Sarajevskog atentata do HAPŠENJA MILOŠEVIĆA!

Parastos je služio episkop raško-prizrenski Teodosije sa sveštenstvom i monaštvom, a događaj su obezbeđivale jake snage Kosovske policije.

Na putu koji vodi prema Spomeniku kosovskim junacima Srbe su dočekali grafiti, koji su ispisani ranije, na kojima je pisalo “UČK” (Oslobodilačka vojska Kosova) i “Kosova, UČK”.

KOSOVO: Četvorici Srba uhapšenih u selu Petrič produžen pritvor

Rektor prizrenske Bogoslovije sa sedištem u Nišu Milutin Timotijević rekao je u besedi nakon parastosa da je knez Lazar postao etalon našeg naroda za opredeljenje kome ćemo se opredeliti i kako ćemo živeti.

Potrebno je da budemo kako valja i da nas bude više, “jer ako nas nema na zemlji, ako srpske majke ne budu rađale neće nas biti ni pred vratima nebeskim,”- poručio je Timotijević.

Parastos na Gazimestanu pratio je i veliki broj novinarskih ekipa. 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • obilic

    28. jun 2016 | 20:56

    PA NAVALI BESPARICA JE SEDI KUCI I PRAVI DECU

  • brba

    30. jun 2016 | 17:33

    Nemaju majke vremena,seks i grad je uzeo maha,ganja se karijera i forsiraju splavovi,zurke,klubovi i menjaza partnera do besvesti tako da za poridicu ne ostaje mnogo vremena a o deci se i ne razmislja,eventualbo neka kuca da pravi drustvo kod nekog tuznog raskida.Dece se seta tek oko 40 al bude malo kasno,eventualno ako zakaci jedno dete i to bude prepusteno sebi jer osecaj za dete se ne dobija u tim godinama pogotovu sto se naviklo na samozivost i ugadjanjima sopstvenim potrebama,kakvo sisanje kakve smrdljive pelene ili ne daj Boze ustajanje u sred noci zbog placa bebe!Pukli smo nacisto...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA