SMEDEREVCI S NESTRPLJENJEM ČEKAJU KINEZE: Dokazaćemo da smo vredni i odgovorni (FOTO)

Novi vlasnici obećali su da svih 5.200 radnika ostaje na svojim radnim mestima, podseća Siniša Prelić, predsednik Samostalnog sindikata Železare

  • 1

Hestil ovih dana zvanično preuzima Železaru, a smederevska čeličana, posle četiri godine neizvesnosti, od odlaska Ju Es stila, sprema se da zauzme nove pozicije na tržištu čelika.

Novi vlasnici obećali su da svih 5.200 radnika ostaje na svojim radnim mestima, a Siniša Prelić, predsednik Samostalnog sindikata Železare kaže:

- Na nama je da dokažemo sve ono što smo pričali svih ovih godina, da smo odgovorni i vredni radnici, da poznajemo posao, ali i da opravdamo očekivanja Vlade Srbije koja je dugo radila na pronalasku strateškog partnera - kaže Prelić.

Kineska kompanija, osim nove tehnologije, tržišta i investicija, donosi i novu organizaciju rada. Predsednik Samostalnog sindikata kaže da se zaposleni ne pribojavaju nove kulture i novih pravila ponašanja.

ŽELEZARA SMEDEREVO: Milošević novi direktor preduzeća, HPK inženjering više ne upravlja fabrikom

- Mi, radnici Železare smo ranije stekli neku "industrijsku kulturu", radili smo u velikoj kompaniji, a i pre Ju Es stila, Sartid je bio velika fabrika. Ne manjka nam korporativnih znanja. Ja sam imao prilike da upoznam menadžere koji će voditi fabriku. Ali, to je nova kultura sa kojom se susrećemo, ima i nekih razlika u mentalitetu, navikama, trebaće nam vreme da se naviknemo jedni na druge. Mi ćemo kao sindikat sigurno tražiti pomoć od institucija kulture koje rade na približavanju naša dva naroda da bismo lakše prevazilazili neke stvari, možda i izbegli neke nesporazume koji bi eventualno mogli da proisteknu iz neznanja - objašnjava Siniša Prelić.

ZAVRŠENA TRODNEVNA POSETA KINESKOG PREDSEDNIKA: Si Đinping ispraćen uz pesmu "Ovo je Srbija" i migove (FOTO)

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Prelić napominje da su zaposleni na dočeku kineskog predsednika Si Đinpinga, shvatili sa kakvom kompanijom "imaju posla". Ne dolazi predsednik druge ili treće svetske ekonomske, pa i vojne sile tek tako u neku fabriku. Presrećni su, kaže, što je Smederevo "kapija ka Evropi na kineskom putu svile".

Objavljen ugovor o prodaji ŽELEZARE SMEDEREVO: Zaposleni ostaju, otvaraju se i NOVA RADNA MESTA!

- Naš cilj je da fabrika bude uspešnija nego ikada, ja u to verujem, a da bismo do toga došli treba naći pravi put. Da li će to da bude za godinu ili dve, videćemo, ali se stvarno nadam da će to biti ostvareno - zaključuje Siniša Prelić.

(Vesna Ristić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čeda Ekser

    29. jun 2016 | 16:24

    Radice te i za kinesku platu!!!Odmah mozete da zaboravite skoriju proslost sa amerima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA