PARLAMENTARNI IZBORI U HRVATSKOJ POČETKOM SEPTEMBRA: Predsednica rekla da datum još uvek nije defintivno odlučen!

- Izbore ću raspisati u zakonskom roku, najverovatnije ću ih raspisati za pocetak septembra - rekla je Grabar Kitarović u intervjuu koji će u celini biti emitovan u nedelju

  • 17

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović rekla je za regionalnu televiziju N1 da će parlamentarni izbori biti održani najverovatnije 11. septembra.

HRVATSKA JE VEĆ TRI GODINE U EU: Šta se u toj zemlji ZAISTA promenilo za to vreme?

- Izbore ću raspisati u zakonskom roku, najverojatnije ću ih raspisati za pocetak septembra - rekla je Grabar Kitarović u intervjuu koji će u celini biti emitovan u nedelju.

Ona je dodala da datum nije definitivan, ali da je sklona da to bude 11. septembra objašnjavajući da 5. septembra počinje škola i da se ljudi za vreme godišnjeg odbora ne žele baviti politikom.

- Zato taj 4. septembar ostavljam porodicama i deci - rekla je predsednica Hrvatske.

Posle izglasavanje nepoverenja premijeru Tihomiru Oreškoviću, pada vlade i odlaska Tomislava Karamarka sa čelne pozicije u najuticajnijoj vladajucoj HDZ, u Hrvatskoj se sve češće spominje mogućnost formiranja velike koalicije te stranke i SDP-a Zorana Milanovića u septembru, pošto budu održani vanredni parlamentarni izbori, navode mediji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goga briga

    3. jul 2016 | 02:06

    Tacno da crkavaju ja bi slavio.Hajde javite kada im se nesto lose desi pa da slavimo...Neki vulkan,zemljotres,nek elementarna nepogoda hiljade i hiljade mrtvih hrvata.A mi pijemo pivo i navijamo dok oni crkavaju kao bube ;)...Docekacemo i to...

  • smrt fasistima

    3. jul 2016 | 16:39

    hrvati su uspjeli nakratko da zaustave galopirajuci fasizam na mig amerike,I sama predsednica je financirala ustastvo sve dok nije dobila po usima i sad glumi antifasistu...susjedi moraju bitin oprezni..fasisti u hrvatskoj / 45 % ne miruju...

  • Nada@

    2. jul 2016 | 10:39

    Ko ih šiša. Ionako propadaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA