≫ 

"SINIŠA JE KUKAVICA, NIJE SMEO DA SE UBIJE": Psiholog smatra da je ubica iz Žitišta počinio zločin zbog posesivne ljubomore

- Ubijao je sve koji su se našli u blizini njegove partnerke, jer ih je doživeo kao njene saučesnike koji njemu rade iza leđa - rekao je psiholog forenzičar, MIlan Kostić

  • 31

Milan Kostić, psiholog forenzičar, smatra da je ubica iz Žitišta, Siniša Zlatić, počinio ovo monstruozno delo zbog osećanja duboke inferiornosti, zbog kojeg nije imao hrabrosti, da poput ostalih masovnih ubistva, izvrši samoubistvo na kraju.

UMESTO GORANA, SMRTONOSNI METAK U ŽITIŠTU PRIMILA JE JOVANA: Dao bih svoj život za njen! (FOTO)

- Osnovni motiv jeste ljubomora, ali ne obična već posesivna, najteži oblik, jer je on svoju ženu doživaljavao kao sopstveno vlasništvo. Iza te vrste ljubomore bio je osećaj inferiornosti, koju je on ljubomorom pokušavao da prevaziđe i prikrije. U momentu zločina ispoljio se osvetnički karakter ljubomore, koji se kasnije proširio i dobio ogromne razmere - priča ovaj psiholog forenzičar za list Alo, pa dodaje:

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO CELU SRBIJU: Potresne slike iz Žitišta, posle masakra u kafiću Makijato (FOTO)

- Ubijao je sve koji su se našli u blizini njegove partnerke, jer ih je doživeo kao njene saučesnike koji njemu rade iza leđa. Tu odluku nije doneo u afektu. On je najpre bio u kafani, zatim otišao po pušku koja je bila napunjena i moguće spremna za takvu priliku. Dakle, imao je vremena da razmisli.

Foto: Facebook/Синиша Златић Foto: Facebook/Синиша Златић

"DIJANA JE KRIVA, ŠTA LI MU JE RADILA?" Kakav NEČOVEK može da napiše ovako nešto posle masakra u Žitištu? (FOTO)

Kostić ističe da je ubica imao svoja duboka uverenja, a da to što nije ubio samo svoju ženu i čoveka koji je to veče bio s njom, znači da je napravio osvetnički pir koji samo pokazuje koliko su ta uverenja bila proširena.

ISPRAĆAJ NA VEČNI POČINAK: Sahranjen Vladimir Kosović iz Ravnog Topolovca, žrtva masakra u Žitištu (FOTO)

- On nije imao hrabrosti da sam sebi oduzme život, upravo zbog tog osećaja inferiornosti, odnosno slabosti. Za druge nije imao milosti, ali jeste za sebe, što dosta govori i o njegovom egoističnom karakteru. Jedna od pretpostavki zašto je tako hladnokrvno ubio sve ljude koji su se tu slučajno zatekli može biti i to što se u Žitištu, u kojem je živeo, nije osećao kao svoj na svome, što to nije sredina u kojoj je odrastao, što je mislio da ga doživaljvaju kao stranca, kako je on možda njih video.

Foto: Facebook/Dijana Zlatic Foto: Facebook/Dijana Zlatic

DA LI JE MOGUĆE PREDVIDETI MENTALNE POREMEĆAJE? Ovih 5 filmova ruše sve predrasude o njima!

Psiholog forenzičar je za kraj zaključio da Sinišino i Dijanino dete sada mora da dobije odgovarajuću brigu i negu, kako bi adekvatno preživelo težak period koji je pre dnjim i kako bi traume imale što manje posledice po njegovo odrastanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VAN

    4. jul 2016 | 09:07

    Psiholog je trebao izneti svoje mišljenje pre izvršenog zločina. Kažu lako je posle bitke biti vojskovodja.

  • njanja

    4. jul 2016 | 10:41

    Cekajte, ajde odlucite se-prvo su kukavice samoubice, a sad su kukavice i kad se ne ubiju!? Sinisa je bolesnik, nebitan, neuspesan, neostvaren i vrlo verovatno impotentan! Kad ga je i zena ostavila, pa se i posle godinu dana drznula da bude srecna, a on i dalje nebitan, neuspesan i impotentan odlucio je da je ubije. Da je na nekom drugom polju bio ostvaren ne verujem da bi tako lako napravio masakr, ali on je bio sprdnja od coveka, u sustini mu je svejedno da li sedi kuci ili u zatvoru...

  • N. S

    4. jul 2016 | 09:01

    Samo kad je psiholog rekao. Pojma on nema, kao što nauka NIKADA neće istražiti šta se u datom momemtu dagađa u nečijem mozgu. To su samo pusta nagađanja. Što god da kažu?. Jedno je tačno: ,Pobi on tolike ljude NI KRIVE NI DUŽNE. Zamislite samo kako je tek sa njom bio SILAN?. Šta god mu sad učinili, ne vredi, a tragedija je STRAŠNA. Pobi SKOT tolike NEVINE ljude, a koliki će tek ljudi ostati INVALIDI, to niko ne pominje. Došao je u kafić kao na RATNU liniju. Pa to oružje za ljudsko telo je užas. Pa te rane mora da su ogromne. I samo jedno pitanje?. U ime čega, i protiv koga je on to oružje doneo ovamo?. Što ga nije iskoristio tamo, odakle je došao?.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA