PRETUČENI TINEJDŽERI MUSLIMANI ISPRED DŽAMIJE: Napadač ih šutirao i udarao na ulici! (VIDEO)

- Vi muslimani ste uzrok svih problema u svetu - vikao je napadač i nazivao dečake teroristima

  • 5

Dva tinejdžera muslimanske veroispovesti pretučena su ispred jedne džamije u Njujorku, a napadač ih je takođe vređao na verskoj osnovi, saopštio je danas Savet za američko -islamske odnose (CAIR), pozivajući policiju da taj slučaj istraži kao zločin iz mržnje.

KRVAVI NAPADI NA DŽAMIJE DAN PRE KRAJA RAMAZANA: Serija eksplozija u Saudijskoj Arabiji, ima mrtvih (VIDEO)

Taj napad, koji se dogodio u nedelju ujutro, najmanje je treći incident u SAD tokom vikenda u kojima su žrtve bili muslimani, preneo je Rojters.

U saopštenju CAIR-a se navodi da je ispred Centra muslimanske zajednice u Bruklinu prvo pretučen jedan 16-godišnji dečak za vreme pauze između molitvi.

Na video-snimcima sa nadzornih kamera se vidi kako muškarac rukama i nogama udara mladića koji leži na ulici, a kad je pored njih na biciklu prošao jedan dečak, napadač ga je pojurio i napao.

Svedoci su, kako navodi CAIR, navodno čuli da muškarac viče "Vi muslimani ste uzrok svih problema u svetu" i da dečake naziva "teroristima".

Njujorška policija je saopštila da je njihova jedinica za zločine iz mržnje odbacila da se u tom slučaju radi o zločinu iz mržnje, već su naveli da su dvojica mladića maltretirala 40-godišnju ženu u automobilu, nakon čega ih je napao njen 37-godišnji partner.

Napadač je identifikovan, a potraga za njim je u toku, navodi se u policijskom saopštenju.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kure

    5. jul 2016 | 11:52

    Eto tako idioti izudaraju decu koja posle imaju želju da osvete na bilo koji način.

  • MANEŠTANI

    5. jul 2016 | 17:30

    Evo kako Ameri razmišljaju. Nisu Muslimani problem u svetu već su problem njihovi ekstremi zaluđeni krivim tumačenjem Kurana. Jednako su krivi njihovi mentori (AMERI)koji su ih proizveli samo da bi napakostili Rusima tada u Afganistanu i uvukli se u dupe Arapima.Oni koji su ih prozreli su srušeni uz pomoć taki fanatika(GADAFI, SADAM,MUBARAK, ASAD). Ali učenici su otkazali poslušnost i postali opasnost po ceo svet. Zato su sada žrtve nevina muslimanska deca koja su došla na molitvu u Džamiju kao i neko u Crkvu. Siledžije ne misle da tako opet stvaraju neprijatelja na svom tlu i da možda tako te mladiće guraju u ruke fanatika.

  • Boske

    5. jul 2016 | 14:25

    A zasto da I sami ne probaju svoj "lek"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA