≫ 

POSLE MASAKRA: Neverovatno otkriće o ocu UBICE iz Žitišta!

Radoslav je imao težak život. Potekao je u siromašnoj porodici seljaka, bezemljaša i radio je u nadnici da se sam odškoluje. Kada se oženio, porodicu je izdržavao radeći kao vozač u osječkoj "Panoniji"

  • 19

Porodica Siniše Zlatića je iz Čepina u rodnoj Slavoniji prebegla 1991. godine, a pojedini stariji žitelji ih pamte kao poštene i dobre ljude.

Otac Radoslav bio je vozač Vojina Šuše, ministra pravde u ondašnjoj Vladi SAO Krajine, a na predlog odbrane, u Hagu je svedočio na suđenju Slavku Dokmanoviću, ratnom gradonačelniku Vukovara.

MONSTRUM ĆE POKUŠATI DA SE UBIJE? Stražari moraju da ga čuvaju 24 sata na dan

Poznanici ove porodice šokirani su vešću iz Žitišta. Ističu da o Zlatićima, posebno glavi porodice Radoslavu, i njegovoj pokojnoj supruzi Jagodi, mogu da govore samo najlepše.

"AKO DIJANA NIJE ŽIVA, NI MENI NEMA ŽIVOTA": Ovo su POSLEDNJE REČI Steve Jojića, žrtve masakra u Žitištu

- Radoslav je uvek bio pribran i miran čovek. I njegovih sinova, i starijeg i ovog mlađeg se sećam, doduše, bledo. Koliko sam ih znao, onako iz viđenja, kao deca nisu bili problematični. I za Sinišu bih do pre četiri dana mogao reći da je bio miran. Ne znam da li se kao dete nekad potukao sa nekim. Za ovo što se dogodilo, nemam reči. Normalan čovek to ne bi mogao da učini -  opisuje ubicinog oca jedan od poznanika, insistirajući da mu se ime ne objavi u novinama.

"NE KAJEM SE, ALI AKO SU SVI MRTVI. DA LI SU MRTVI?": Monstrum iz Žitišta se nije pokajao posle masakra (VIDEO)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Radoslav Zlatić je, po kazivanju njegovog poznanika, pred Međunarodnim sudom u Hagu svedočio krajem 1996. ili početkom naredne 1997. godine.

- Dokmanovićev advokat Toma Fila ga je predložio za svedoka. Verovatno se zbog toga nije usuđivao da odlazi u rodni kraj - kaže dobro obavešten izvor,

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Radoslav je imao težak život. Potekao je u siromašnoj porodici seljaka, bezemljaša i radio je u nadnici da se sam odškoluje. Kada se oženio, porodicu je izdržavao radeći kao vozač u osječkoj "Panoniji".

Pa otud, kaže, ne treba da čudi što je bio angažovan da bude šofer u Vladi Gorana Hadžića u SAO Krajina, zadužen da vozi ministra pravde.

- Taj posao je obavljao oko godinu i po dana - prenos svoja saznanja ovaj poznanik porodice Zlatić.

- Radoslav je sa suprugom, koja je već deset godina pokojna, imao skladan brak. Ona je bila službenica u nekoj firmi u Osijeku - završava priču izvor "Novosti".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IQ 89

    5. jul 2016 | 14:56

    Pa...Clanak ne opravdava njegove posupke: Zasto se “tatica” zaboravlja , koji je poklonio psihoticnom sinu “pun tavan ilegalnog oruzja” i bukvalno mu stavio pusku u ruke? On treba da odgovara zajedno sa svojim sinom; otac za potencijalno ugrozavanje ljudskih zivota, a sin za masakr; a ne da kaze da on nema nista sa tim. Zakljucak: svi sve mozemo, ako imamo dobro opravdanje...koje tuge

  • Tihi

    5. jul 2016 | 14:31

    Sad se da iskopaju da mu je baba bila glavni cuvar u Ausvicu

  • Pixy

    5. jul 2016 | 15:53

    Klosari,pa da li mozete da garantujete za sve clanove vasih porodica,ne izazivajte sudbinu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA