RUSKI HELIKOPTERI SLETELI NA BATAJNIČKI AERODROM! Komandant Ratnog vazduhoplovstva pozdravio posadu MI-17!

- Cilj nam je da na bezbedan način izvršimo preobuku pilotskog i tehničkog sastava, kako bismo potpuno uveli ovaj tip helikoptera u operativnu funkciju. To će nam biti primarni zadatak za prvu polovinu naredne godine - istakao je komandant eskadrile Miroslav Zečević

  • 19

Helikopteri Mi-17 V5 , koji su nedavno nabavljeni iz Ruske Federacije, danas su preletali sa Aerodroma "Nikola Tesla" na batajnički vojni aerodrom, gde su ih dočekali pripadnici 890. mešovite helikopterske eskadrile.

Foto: mod.gov.rs Foto: mod.gov.rs

POKLON OD PUTINA NA VIDOVDAN: Stižu nam dva moderna helikoptera "Mi-17"!

Komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Ranko Živak pozdravio je posadu prvog helikoptera i potpukovniku Ivici Živadinoviću, kapetanu Draganu Marjanoviću i zastavniku Zoranu Cogoljeviću čestitao prvi let. On im je poželeo bezbedne letove u budućnosti, a komandantu jedinice potpukovniku Miroslavu Zečeviću poručio da ovaj dan zabeleže jer je istorijski za njih i za RV i PVO i za Vojsku Srbije.

Foto: mod.gov.rs Foto: mod.gov.rs

Komandant 890. mešovite helikopterske eskadrile potpukovnik Zečević potvrdio je da je ovo veliki dan za njegovu jedinicu, jer će doći do značajnog povećanja njenih operativnih sposobnosti i nivoa obučenosti, tako da će moći da odgovore na sve zadatke.

Foto: mod.gov.rs Foto: mod.gov.rs

"U ČAST VAMA, KOJI STE SRBIJU OSLOBODILI VEKOVNOG ROPSTVA": Obeležen Dan Vojske Srbije (FOTO)

- Predstoji nam preobuka. Cilj nam je da na bezbedan način izvršimo preobuku pilotskog i tehničkog sastava, kako bismo potpuno uveli ovaj tip helikoptera u operativnu funkciju. To će nam biti primarni zadatak za prvu polovinu naredne godine – istakao je komandant eskadrile.

Foto: mod.gov.rs Foto: mod.gov.rs

Tokom jučerašnjeg dana završen je kvalitativni prijem helikoptera Mi-17 V5 i Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, su od tog dana postali vlasnik tih letelica. Predstoji interna procedura uvođenja novih helikoptera u naoružanje i vojnu opremu Vojske Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crazy North

    7. jul 2016 | 17:27

    Mnogo vas volim pametnjakovići, pljuvači! Prelazak sa jednog na drugi tip letelice zahteva novu obuku i jasno je da je i ta mala distanca uspeh. Podignite vi helikopter i letite njime! Mi-17 je veoma uspešan model transportnog helikoptera i ova verzija koju je Srbija kupila je pouzdana, kvalitetna i itekako moderna. Kad budu spašavali nečije živote nećete ovako omalovažavati i pisati nebuloze!

  • sremaca

    7. jul 2016 | 18:48

    Za doctor-a mala digresija Da smo tako nešto slično dobili od onih tvojih, za koje agituješ, jedno bi bilo sigurno da su iz tih smeća gadjali po nama, transportovali ovk ološ i ko zna kojekakve još, pobili predsednik država po africi i aziji a možda i našeg nekog prevozili u hag.Verovatno bi ti taj transport bio na srcu

  • Vavilonac

    7. jul 2016 | 16:08

    Vojni odpad...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA