Vlasti SAD odobrile letove za Kubu iz 10 gradova

Predsednici SAD i Kube, Barak Obama i Raul Kastro, pre godinu i po dana su najavili normalizaciju odnosa bivših hladnoratovskih neprijatelja, posle čega su otvorene i ambasade u Vašingtonu i Havani

  • 3

Vlada SAD odobrila je probni red letenja za komercijalne linije za Havanu iz 10 američkih gradova.

AMERIKANCI OPET NAPALI KIM DŽONG UNA: Poručili Severnoj Koreji da ne podiže tenziju u regionu!

- Očekuje se da će osam američkih aviokompanija početi letove za Kubu na jesen - rekao je ministar saobraćaja Entoni Foks.

Od 20 letova dnevno za Havanu, 14 polazi s aerodroma na Floridi, gde se nalazi najviše ljudi poreklom s Kube.

Predsednici SAD i Kube, Barak Obama i Raul Kastro, pre godinu i po dana su najavili normalizaciju odnosa bivših hladnoratovskih neprijatelja, posle čega su otvorene i ambasade u Vašingtonu i Havani.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Međutim, republikanci u Kongresu i dalje ne žele da ukinu trgovinski embargo Kubi, što uključuje zabranu putovanja, pa većina Amerikanaca ne može legalno putovati u tu zemlju. Ipak, vlada SAD je ublažila propise, tako da je moguče otputovati na Kubu bez većeg nadzora. Amerikanci poreklom s Kube mogu bez ograničenja posetiti bivšu domovinu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Aviokompanije moraju da vode evidenciju zvaničnih razloga putovanja na Kubu i da je drže pet godina. Među tim razlozima su porodični, poslovni, obrazovni i verski.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    8. jul 2016 | 00:53

    sad ce da ih zagade.

  • CUBA LIBRE

    8. jul 2016 | 18:32

    Napokon sunce slobode stize napacenom kubanskom narodu.Nekada najprosperitetnija Karipska zemlja u pokusaju da se oslobodi diktatora Batiste upada u ruke nemilisodrnih ubica koji vec decenijama drze narod Kube kao taoce u bedi i siromastvu. Istorijske okolnosti nisu dozvoljavale ranije,ali USA treba bezuslovno da skine embargo,a narod ce se sam obracunati sa nitkovima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA