VELIKA TUGA: Dečak (4) poginuo kod Novog Pazara, roditelji ga sahranili i otišli za Mađarsku!

- Ne mogu da se radujem porođaju kada sam izgubila sina. Ostala sam bez svog srca, bez duše. Hvala ovim ljudima koji su nam se našli i pomogli nam - rekla je dečakova majka

  • 4

Četvorogodišnji dečak Samil Saleni iz Avganistana poginuo je u Raški kada je pao i glavom udario u beton. Tragedija se dogodila rano jutros u blizini Železničke stanice.

Lekari su ubrzo stigli, ali za njega nije bilo spasa. Policija je obavila uviđaj i istražuje detalje ove nesreće, piše Informer.

Nesrećni dečak je sa roditeljima krenuo za Suboticu, a odatle su planirali da odu u Mađarsku. Sa njima je bilo još 15 njihovih sunarodnika.

- U pitanju su migranti koji su naveli da su pešice i vozovima stigli do Srbije - rekao je izvor iz istrage.

Roditelji nastradalog deteta, Kasim i Vadžiha ne prestaju da plaču i kažu da im je život posle ove tragedije beznačajan.

- Ostali smo bez jedinog deteta i njegovo telo ostavljamo ovde. Nemiri u našoj zemlji uzeli su sve što smo imali, a sada i sina - rekao je Kasim.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Njegova supruga Vadžiha je u devetom mesecu trudnoće i porodiće se za nekoliko dana.

IZVUKLI SU BROD MRTVIH IZ MORA: Na njemu je bilo 800 ljudi, a sada su stotine leševa! (VIDEO)

- Ne mogu da se radujem porođaju kada sam izgubila sina. Ostala sam bez svog srca, bez duše. Hvala ovim ljudima koji su nam se našli i pomogli nam - rekla je ona.

Samil je sahranjen na Velikom groblju u Novom Pazaru nekoliko sati posle tragedije. Sahranu su organizovali gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i humanitarna organizacija "Otvorena ruka" iz Na.

UZIMALI 1.200 EVRA PO MIGRANTU: Srpska policija presekla lanac organizovanih KRIJUMČARA!

- Brzo smo se organizovali i pomogli ovoj porodici i ljudima koji su bili sa njima. Dobili su hranu i odeću, to im neće umanjiti bol za sinom, ali će im pokazati da nisu sami na ovom svetu - rekao je član ove organizacije Edin Kolašinac.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac bio je van grada kada su ga obavestili da se tragedija dogodila, a njegovi saradnici su mu preneli da je potrebno organizovati sahranu na muslimanskom groblju. Prekinuo je službeni put i vratio se u Novi Pazar.

VOJNI HELIKOPTERI I DRONOVI NA GRANICI SA SRBIJOM: Mađarska vraća izbeglice, vlada potpuni haos! (FOTO)

- Odmah smo uradili sve što je do nas da pomognemo i da im olakšamo koliko možemo. Uključili su se i građani koji su prikupili hranu i odeću. "Otvorena ruka" je organizovala i svoje volontere i ovoj porodici dali su sve što im je potrebno. Oni će prenoćiti kod naših sugrađana, a zatim će nastaviti svoje putovanje - rekao je Biševac koji je prisustvovao sahrani dečaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA