OVO JE MARKO MARKOVIĆ: Evo zašto je on NAJHRABRIJI MOMAK U SRBIJI!

Marko boluje od Hočkinove bolesti, a jedina šansa za izlečenje mu je transplatacija ćelija u Nemačkoj za koju veruje da će biti uspešna. Pomozite Marku da živi!

  • 3

Život dvadesttrogodišnjeg Marka Markovića iz Ivanjice zavisi od transplatacije ćelija na klinici u Nemačkoj za koju mu je potrebno oko 120.000 evra. Marko živi samo sa ocem, bez majke je ostao pre osam godina, a preživljavaju isključivo od očeve skromne penzije.

BLIZANCI MILICA (3) I MIHAILO (3) ZAJEDNO VODE BITKU OD PRVOG DANA: Njihova priča će vas naterati da STANETE i razmislite! (FOTO)

Boluje od Hočkinove bolesti, malignog oboljenja limfnog tkiva koje pokazuje potencijal ka davanju metastaza. Na svu sreću, u pitanju je potencijalno izlečiva bolest koja u Markovom slučaju zavisi isključivo od pomoći humanih ljudi.

DIMITRIJE (10) SE BORIO ZA ŽIVOT 63 DANA: Ovo je njegova priča! (FOTO)

Marko je završio Geografski fakultet, hrabro se suočava sa nedaćama već sedam godina, iako trenutno u veoma teškom zdravstvenom stanju, spreman je da se bori za život, ali mu nedostaju novčana sredstva. Potrebno je da ode u Flenzburg, grad na severu Nemačke, na transplataciju ćelija kod doktorke Nadežde Basare, prenosi Blic.

- Pre 2 godine kada se Marko poslednji put čuo sa doktorkom iznos terapija je bio 120.000 evra i lek "brentuximap". Kada smo pre par dana ponovo stupili u kontakt sa doktorkom, rekla je Marku da je izašao novi delotvorniji lek koji manje košta. Neophodno je da Marko što pre ode na pregled za početak, a odmah potom na transplataciju. Trenutno je u Ivanjici, u jako lošem fizičkom stanju - kaže njegova drugarica Maja Karadžić.

Zbog toga je potrebno što pre obezbediti novac kako bi Marko mogao da ode u Nemačku za šta će mu sigurno biti potrebna i medicinska pratnja.

Marko je primao terapiju šest godina na Kliničkom centru u Beogradu. Nakon toga bolest se povukla na godinu dana. Kada se bolest ponovo aktivirala sa terapijom se odugovlačilo pola godine. Urađena je prva transplatacija ćelija, odmah potom Marko je pao u komu.

Zatim je urađena još jedna tranpsplatacija, koja je bila neuspešna. Lekove je pio sve vreme, a probao je i sve vrste alternativne medicine. Trenutno ima jako lošu krvnu sliku i nije u stanju da prima hemoterapiju.

Jedina šansa za Markovo izlečenje je transplatacija ćelija u Nemačkoj za koju veruje da će biti uspešna. Pomozite Marku da živi!

Račun za pomoć:

Broj namenskog depozitnog računa: 205-9011006697270-35

Broj deviznog računa: RS 35205903102267262809

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • €€€

    11. jul 2016 | 16:44

    Uplate preko SMS poruka ako moze...

  • U prolazu

    11. jul 2016 | 17:16

    Bolje da je premijer, onu donaciju Srebrenici, preusmerio na bolesnu decu u Srbiji, em je humanije, em bi bili zahvalniji

  • vito

    21. jul 2016 | 15:56

    Da bi moga ko nakazati iz inostranstva bilo koji iznospotreban je jos SWIFT ILI IBAN BROJ i koja banka.Drugacije neide.pozdrav.bog vam pomogao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA