DŽIHADISTI DOVODE LE PENOVU NA VLAST: Da li je trka za predsednika Francuske gotova pre nego što je i počela? (FOTO)

Francuski narod posmatra sve neuspehe svojih bezbednosnih službi i vidi ne samo njihovu nekompetentnost i propuste, već i slom državne politike koju vladajuće elite svih tradicionalnih partija vode već decenijama. Zato pobeda Le Penove više nije naučna fantastika već otvorena mogućnost

  • 2

Republika Francuska se već dugo suočava sa strahovitim terorističkim napadima, koji se sada ciklično ponavljaju u proseku na svakih šest meseci.

Počelo je (uslovno rečeno "počelo") prošlog januara napadom na redakciju "Šarlija Ebdoa", nastavilo se 13. novembra napadima izvedenim širom Pariza, a "završilo" se sada sa napadom u Nici tokom proslave Dana Bastilje.

HEROJ IZ NICE ZAVRŠIO POD TOČKOVIMA KAMIONA-UBICE: Ovo je najpotresnija priča masakra u Francuskoj (VIDEO)

Svi znamo da se nije stvarno završilo. Ma koliko pokušavali da razmišljamo pozitivno, svi znamo da ovo nije poslednji napad u režiji džihadista izveden na tlu Francuske, i na tlu Evrope.

To je realnost koju moramo da prihvatimo, i protiv koje svi moramo da se borimo koliko možemo.

Foto: Profimedia/Abaca Posledica napada u Nici. Foto: Profimedia/Abaca

Predsednik Oland je ponovo reagovao oštro, koristeći odlučnu retoriku i najavljujući da će vanredno stanje uvedeno u novembru biti produženo za dodatna tri meseca.

NESTALO ODELJENJE OD 28 ĐAKA POSLE POKOLJA U NICI: Poginulo dvoje učenika i učitelj (FOTO) (VIDEO)

- Cela Francuska je u opasnosti od islamističkog terorizma. Ništa nas neće sputati u našoj borbi. Dodatno ćemo pojačati naše akcije u Iraku i Siriji. Nastavićemo da udaramo po onima koji nas napadaju na našem tlu - rekao je on nakon napada u Nici, i dodao da će Francuska "uvek biti jača, obećavam vam, od fanatika koji je napadaju".

Ali francuski narod više ne pada na njegove reči, više ga ne sluša, i sve ankete pokazuju da nema nikakve šanse da uđe ni u drugi krug predsedničkih izbora koji će se održati sledeće godine a kamoli da osvoji drugi mandat. Kako bi i mogao kada bi u ovom trenutku samo 13 odsto ljudi glasalo za njega?

Foto: Tanjug/AP Fransoa Oland, predsednik Francuske. Foto: Tanjug/AP

SNIMAK NAPADA U NICI: Pogledajte užasan trenutak kada se kamion zaleteo u masu! (VIDEO)

Kažemo "u ovom trenutku", mada to nije u potpunosti tačno. Poslednja anketa je objavljena pre četiri dana, pre masakra u Nici. Sada je možda pao još niže.

A onaj ko raste u svim istraživanjima javnog mnenja je zapravo ona: Marin Le Pen, predvodnica Nacionalnog fronta, desničarske partije koja je protiv Evropske unije i protiv imigracije.

OVO JE TRENUTAK KAD SU UBILI TERORISTU IZ NICE: Policija ga opkolila i sasula rafale u njega! (FOTO) (VIDEO)

Marin Le Pen. Foto: AP/Tanjug Marin Le Pen. Foto: AP/Tanjug

- Francuska vodi rat rečima. Ništa nije učinjeno, apsolutno ništa: nije ponovo uvedena dvostruka kazna, ljudima se ne oduzima državljanstvo, nisu zatvorene salafističke džamije - rekla je ona "Le Figaru" danas.

Francuska, koja Olanda više ne sluša i ne poštuje, sada sluša šta ona ima da kaže; gotovo je sigurno da će Le Penova ući u drugi krug izbora 2017. godine, pošto sve ankete pokazuju da će u prvom krugu imati 28 ili 29 odsto glasova.

TELA RASUTA NA SVE STRANE: Užasavajući prizori na ulicama Nice (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

Nije još uvek prva u trci, pošto je to Alen Župe, premijer za vreme Žaka Širaka, koji sada ima podršku 36 odsto glasača, ali je tu.

Marin Le Pen. Foto: AP/Tanjug Marin Le Pen. Foto: AP/Tanjug

No, ako kandidat umerene desnice i koalicije UMP/LP bude Nikolas Sarkozi, mogla bi da bude i prvoplasirana nakon prvog kruga, pošto Sarkozi ima 23 odsto podrške.

POSLEDNJA FOTOGRAFIJA DEČAKA PRED SMRT: Otišao je na letovanje sa tatom, a sada su obojica MRTVA (FOTO) (VIDEO)

Gotovo je sigurno da će naredna anketa pokazati još veću podršku za Le Penovu, nakon masakra u Nici, a njene šanse će samo rasti ako se teroristički napadi nastave ovim tempom: izbori su 23. aprila 2017, a pošto se napadi odigravaju u proseku svakih pola godine, znači da bi to tada mogli imati još jedan ili dva pokolja. To niko normalan ne želi, ali je to nažalost realnije nego da napada uopšte ne bude.

Ruku na srce, Le Penova i dalje ne prolazi najbolje u anketama koje se tiču direktnih okršaja sa svojim suparnicima, ali niko ne zna kakvo će raspoloženje javnosti biti za godinu dana, niti da li su te ankete suptilni primer socijalnog inženjeringa koji ima za cilj da spreči njen dolazak na vlast.

Napad u Nici. Foto: Tanjug/AP Napad u Nici. Foto: Tanjug/AP

Ipak, francuski narod posmatra sve neuspehe svojih bezbednosnih službi i vidi ne samo njihovu nekompetentnost i propuste, već i slom državne politike koju vladajuće elite svih tradicionalnih partija vode već decenijama.

NOVI UZNEMIRUJUĆI VIDEO NAPADA U NICI: Leševi na sve strane, više od 80 mrtvih! (VIDEO)

Sve više njih počinje da misli da se islamizam ne može pobediti uobičajenim metodama i da je potrebna promena paradigme, "kopernikanski obrt" u državnoj politici.

Upravo je to ono što traži Le Penova: promenu paradigme, okretanje politike naopačke.

Kamion kojim je izvršen napad na glavnoj promenadi u Nici. Foto: Tanjug/AP Kamion kojim je izvršen napad na glavnoj promenadi u Nici. Foto: Tanjug/AP

Naravno, ako je dovedu na vlast mogli bi ubrzo da shvate da su izabrali nešto mnogo gore od islamističkog terorizma.

Ili ne.

DA SMO OTIŠLI NA VEČERU, SADA BISMO BILI MRTVI: Sin Lepe Brene i Aleksandra Prijović za dlaku izbegli masakr u Nici!

Teško je roditelju, koji je izgubio dete tako što ga je poludeli džihadista pregazio kamionom nasred ulice, prodavati priču o ljudskim pravima i verskoj toleranciji. Teško je tu priču prodavati i onima koji ne žele da izgube svoju decu na isti način.

Jelisejska palata u Parizu, sedište Predsednika Francuske Republike i njegova zvanična rezidencija. Foto: Wikipedia / Eric Pouhier Jelisejska palata u Parizu, sedište Predsednika Francuske Republike i njegova zvanična rezidencija. Foto: Wikipedia / Eric Pouhier

Moguće je da većinu Francuza jednostavno neće više biti briga za svoje sugrađane muslimanske veroispovesti. Nažalost.

NJU PREZIRE CEO SVET: “Masakr u Nici mi je pokvario šoping!” (FOTO) (VIDEO)

Tako bi se moglo desiti da džihadisti dovedu na vlast ekstremnu desnicu u jednoj od dve najbitnije države Evropske unije, i da pokrenu talas radikalizacije među evropskim narodima.

Ne bi bio prvi put da se tako nešto desi, istorija je prepuna sličnih primera, kada je jedno tolerantno društvo postalo netolerantno zbog napada od strane suseda.

(O. Š.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maganik

    15. jul 2016 | 21:37

    Le Penova izjavi da će "teroristima" objaviti rat. Isto izjaviše i ostali "europejci". Ne rekoše nam: - Kome to treba kontinentalna EU da objavi rat “protiv terorizma”? - Ko ih to napada? - Ko je stvorio te teroriste? - Ko je finansirao da teroristi pod firmom izbjeglica dođu u kontinentalnu EU. Englezi ne daju da dođu kod njih? - Ko ih i danas finansira da dolaze i dalje u kontinentalnu EU? - ZAŠTO to taj NEKO to radi? - Ko im i danas daje logistiku u Siriji i Iraku? - Ko ih i danas naoružava i BRANI od Asada i Rusije? - Ko im je omogućio da vladaju u Bosni i na Kosovu u srcu Evrope? - Ko im je to omogućio da vladaju u Libiji, Afganistanu, Iraku i ko im je omogućio da zauzmu pola Sirije? Nijesu teroristi pali sa neba pa se svi kontinentalni Europejci tobože ČUDE odkud oni. Dok su od terorista kupovali opljačkanu naftu iz rabijenih, porušenih i opljačkanih država koje je NATO porobio, bilo im je fino. Porušili su države koje su bile BRANA terorističke najezde. Neće kontinentalni “Europejci” ratovati protiv ovih terorista jer su oni samo POSLEDICA. Kontinentalni Europejci će morati, htjeli - ne htjeli ratovati protiv "Investitora" novog svjetskog poretka i njihovih udarnih pesnica USA, Britanije i NATO pakta koji upravo dovlače svoje snage i svoje oružje u kontinentalnu EU da je tobože brane od Rusije koja ih ne napada. Te snage služe da "Investitorima globalizacije" omoguće da nesmetano temeljno i nekažnjeno pljačkaju kontinentalni dio Evrope. Zato su Britanci izašli iz EU. Neka vam je kontinentalni “Europejci” Bog u pomoći. Sad ćete sami uvidjeti i na svojoj koži osjetiti kako je drugima bilo kad ste im vi uvodili "globalizaciju" preko NATO pakta, gole pljačke radi.

  • Građanin

    15. jul 2016 | 21:13

    Sve to može i moglo je da se spreči brzo i efikasno da ima prave i odgovorne političke volje. Ali na vlast u francuskoj su prave teatralne figure koji samo misle na njihovu udobnost i kako da sačuvaju svoj konfortni položaj i pronevere pare na lak način. Svi dobro znaju u raznim državnim službama francuske da već 95 ih godina, kada je francuska bila suočena sa muslimanskim teroristima povezani tada sa alžirskim "fisom" , koji su postavljali bombe po parizu, da su svi napadači bili; prvo nepunoletni delikventi koji su prošli pred sudijama zbog razbojništva i "kocke" zatvor. Tako i danas. Svi do jedan su kriminalci koji su rano postali mladi razbojnici koji su više pohađjali sudnice i zatvori nego školske klupe. Te osobe nisu se nikad uklopile u francusku kulturu i njen identitet. Odrasli su zatvoreni u arapsko muslimansku kulturu i nisu se nikad osećali francuzi. Jedino su automatski dobili francusko državljanstvo samo što su rođjeni na tu teritoriju. Da bi se jako smanjio ovaj rizik smrti, treba jaka politička volja da se uvede zakon da, svi koji su bili više puta pred sudijom, osuđjivani, i pod uslovno, i koji su već ležali u zatvor, da im se ukine državljanstvo i preteraju u zemlju njihovog porekla. Jer svi napadači su arapskog porekla i učvršćeni kriminalci sa potvrđenim delikventnim pedigrejom. Samo od toga nema ništa, sa ovo labudovo mudo na vlast koji plaća jednog frizera za tri čuperka i malo boje oko deset hiljade eura mesečno, neće biti skoro spasa francuske, jadna zemljo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA