TURCI, PAZITE ŠTA PRIČATE: Džon Keri upozorio da tvrdnje da su SAD umešane u puč mogu biti štetne po odnose sa Turskom!

Keri je Turcima poručio i da vode računa o vladavini prava, tokom istrage o puču

  • 40

Državni sekretar SAD Džon Keri oglasio se posle tvrdnji turskog ministra da su SAD umešane u puč u Turskoj. On je rekao da "ove tvrdnje narušavaju odnose dve zemlje". 

Ova poruka je upućena direktno turskom ministru spoljnih poslova Mevlutu Čavošogluu, preneo je portparol Stejt Dipartmenta Džon Kirbi.

Keri je Turcima poručio i da vode računa o vladavini prava, tokom istrage o puču. 

"AMERIKA STOJI IZA PUČA U TURSKOJ": Teška optužba turskog ministra na račun Vašingtona!

- Keri je jasno rekao da će SAD pomoći Turskoj da sprovedu istragu, ali da su javne tvrdnje o tome da su SAD imale bilo kakvu ulogu u puču potpuno netačne i štetne za naše bilateralne odnose - rekao je Kirbi.

(Telegraf.rs/RT)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    17. jul 2016 | 08:28

    Dakle,da ocekujemo od SAD da za 16 godina neki njihov zvanicnik izjavi da 20 godina rade na destabilizaciji Turske? Keri,ne da vam niko sa malo mizga vise ne veruje vec u svetu postoji pretpostavka da su u svaki problem koji nastane u nekoj suverenoj zemlji umesane SAD. Videli ljudi sta ste uradili u Iraku kada ste izmislili biolosko oruzje,u BiH kada ste izmislili "genocid u Srebrenici", na KiM kada ste izmislili "etnicko ciscenje" Akbanaca dok su u stvari etnicki cisceni Srbi, kada ste u hrvatskoj isplanirali i pomogli u sprovodjenju etnickog ciscenja u akcijama "Bljeska"i "Oluje",pa Avganistan,Libija,Sirija,Ukrajina... Ipak,najgore od svega je to sto ste uradili sopstvenom narodu 11.septembra.

  • Nada@

    17. jul 2016 | 09:25

    Sami su stvorili takvu reputaciju. Ne znam da li ima negde unistene zemlje i ratova u svetu da tu nisu umesani. Stvorili su i podrzali najopasnije teroriste u svetu. Dovoljno je sta su uradili sa Jugoslavijom. Povampirili ustase, podrzali siptarske teroriste, uvezli dzihadiste u Bosni, stvorili im nakaradne drzave i dalje rasplamsavaju i izazivaju sukobe posle gradjanskog rata.

  • Toto

    17. jul 2016 | 08:30

    Ameri nikad nisu nigde umesani u svetu, samo su pomesani kao kvasac ako ne stavis kasac, eto"bombe"onda je uspelo testo, gde da oni budu krivi!!!???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA