ARANĐEO IMA NAJNEOBIČNIJEG KUĆNOG LJUBIMCA U SRBIJI: Kada čujete razlog za to, raspametićete se! (FOTO)

Aranđeo živi u selu Trnavci na domak Aleksandrovca i na školskom raspustu planira kako će svojim ljubimcima još više ugađati. Dečak kaže da nakon što je dobro upoznao magareću vrstu ne može da shvati zašto se kaže da je neko magarac, u smislu da je glup

  • 7

Ovaj dečak za ljubimce ima magarce koji vole da mirišu cveće i prate ga po dvorištu kao psi. Nekada imamo utisak kao da imamo baš velike pse, a ne magarce, jer se njih dve ponašaju kao psi. Stalno su uz nas, čuvaju ovce, ne izlaze iz dvorišta.

 

Dok deca u Srbiji za ljubimce imaju ribice, zeca, macu ili oni najsrećniji psa, mali Aranđeo Čkautović ima magarca, zapravo tri magarca! Životinje su dobijene na poklon, a otac dečaka nije pravio problem u vezi gabaritnih ljubimaca jer ima dvorište, a ima i hranu za životinje.

 

Aranđeo živi u selu Trnavci na domak Aleksandrovca i na školskom raspustu planira kako će svojim ljubimcima još više ugađati. Dečak kaže da nakon što je dobro upoznao magareću vrstu ne može da shvati zašto se kaže da je neko magarac, u smislu da je glup.

OVO SE ZOVE LJUBAV: Pas i mačka su najbolji prijatelji, spavaju zajedno od prvog dana (FOTO)

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

- Na prvi pogled mi imamo dva magarca, to su majka i ćerka, ali majka je trudna, pa imamo tri. Jedva čekam da se taj iz majčinog stomaka rodi. "Majci" nisam dao ime, ne znam zašto, a njena ćerka se zove Tornado. Jeste to muško ime možda, ali ona je tako brza i nemirna, da sam morao da joj dam to ime. To su dve životinje koje su pametnije nego neki ljudi, pa meni nije jasno zašto svi misle da je magarac glup. Moji magarci dođu mi na terasu i udaraju nogama, zovu me da izađem i dam im malo šećera. Kad dobiju šta su hteli, odlaze. Trčimo zajedno igramo se, oni se mnogo lepo maze, kao da su velike mačke ili psi - kaže mali Aranđeo.

 

Njegov otac, Srđan Čkautović, objašnjava da čuvanje ovakvih ljubimaca može da bude skupo u prigradskom naselju, ali na selu nije, tamo gde ljudi imaju stoku i hranu. Srđan priča da je životinje dobio na poklon.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

- Prijatelj Đorđe iz Subotišta magarce je poklonio mojoj deci, Aranđelu koji će u septembru da krene u četvrti razred i Miljani koja polazi u drugi. Na početku smo bili malo zbunjeni, tretirali životinje kao i bilo koju drugu, sem što od magaraca nemamo nikakvu korist. Obe su se brzo vezale prvenstveno za mog sina, ali i za mene. Kada stružem drva, a time se bavim, oba magarca znaju da dođu u radionicu samo da se malo pomaze. Ostavim sve, malo ih mazim i grlim, timarim, pa se oni okrenu i odu. Pre toga se valjaju po piljevini koja otpada nakon struganja drva, a vole i prašinu. Kada je vrućina, sklone se pod vajat ili odu na vrata kuće da obrlate Aranđela za malo šećera - uz osmeh priča Srđan.

 

KOLIKO NAS KOŠTAJU LJUBIMCI? Ovoliko para dajemo na njih svakog meseca!

 

Majka i ćerka, kao i svaka pripadnica ženskog pola, posebno cene cveće i poštuju trud onih koji to cveće uzgajaju. Čkautovići imaju izuzeno lepo uređeno dvorište i vrt.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

- Nisam mogao da zamislim, ali ta dva magarca prošetaju dvorištem, priđu uz cveće pa ga njuše kao ljudi, kao da ga mirišu. Nikada ni jedan cvet nisu oštetile. Travu pasu, ali u cveću samo uživaju, kaže Srđan objašnjavajući da je magarac izgleda nepravedno označen kao simbol gluposti.

 

Priča o kobili Kasti koja živi u Lapovu NATERAĆE VAM SUZE NA OČI (FOTO)

 

Tornado i njena majka na imanju Čkautovića nemaju ni jednu obavezu, ali one ipak pomažu, u čuvanju ovaca. Srđan i mali Aranđeo tvrde da magarci vode ovce na pašu, a ove ih poslušno slede.

 

Foto: Print Screen: Youtube / AnimalPlace

Foto: Print Screen: Youtube / AnimalPlace

 

- Nekada imamo utisak kao da imamo baš velike pse, a ne magarce, jer se njih dve ponašaju kao psi. Stalno su uz nas, čuvaju ovce, ne izlaze iz dvorišta, i ni za živu glavu neće same preko ulice - slažu se otac i sin.

 

Mali Aranđeo je fasciniran magarcima i deluje kao da se nikada ne bi prilagodio na "obične" ljubimce, pse i mačke. Sada čeka prinovu, trećeg magarećeg ljubimca.

 

Evo kako izgleda ljubav čoveka i magarca.

 

Pogledajte kako da napravite selfi sa kućnim ljubimcem.

 

 

(Marija Raca)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dana

    18. jul 2016 | 20:24

    Lep zivot imaju ove dve mage, roditelji da budu ponosni na malog Arandjela koji raste u plemenitog čoveka

  • Samoneko

    18. jul 2016 | 21:45

    E to je detinjstvo i to ono pravo, na selu svoje dvoriste, uzivanje sa zivotinjama,mnoga deca bi vam pozavidela, srecni bili zauvek

  • топлистанадреалиста

    18. jul 2016 | 20:12

    Pa i nema boljih i pametnijih zivotinja od magaraca i medvjeda!!!! Magarac nije tvrdoglav, magarac za razliku od covjeka shvata da je magarac a ne konj!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA