≫ 

ERDOGAN NASTAVLJA ČISTKU: Akademci ne smeju u inostranstvo, 1.577 dekana mora da da OSTAVKE

Odbor je juče naredio da svih 1.577 dekana sa univeriteta širom Turske podnesu ostavke, a Ministarstvo obrazovanja poništilo je dozvole za rad 21.000 nastavnika koji rade u privatnim institucijama

  • 22

Turski Visoki odbor za obrazovanje zabranio je danas do daljeg svim akademicima da putuju u inostranstvo, prenio je državni servis TRT.

ERDOGAN VRAĆA SMRTNU KAZNU: EU preti okončavanjem pregovora

Mera je uvedena nakon pokušaja vojnog udara prošle sedmice. U izveštaju nije navedeno više detalja o zabrani.

Odbor je juče naredio da svih 1.577 dekana sa univeriteta širom Turske podnesu ostavke, a Ministarstvo obrazovanja poništilo je dozvole za rad 21.000 nastavnika koji rade u privatnim institucijama.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan vratio se kasno sinoć u Ankaru, nakon što je nekoliko dana posle pokušaja vojnog udara proveo u Istanbulu.

Foto: Guliver/ Sean Gallup/Getty Images Foto: Guliver/ Sean Gallup/Getty Images

On bi danas trebalo da predsedava sastankom nacionalnog savjeta bezbednosti, koji čine najviši vojni oficiri i ministri koji se bave bezbednošću.

Erdogan je u Ankari imao i prvi bilateralni sastanak od pokušaja vojnog udara, sa gruzijskim premijerom Georgijem Kvirikašvilijem.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    20. jul 2016 | 14:36

    Jos malo pa ko Kim Jong Un :)

  • Bijeli Prsten

    20. jul 2016 | 13:26

    Ovako je trebao da uradi ANTE MARKOVIC tada u SFRJ ,da UAPSI bagre:MILOSEVICA,TUĐMANA,KUČANA,IZETBEGOVIVA, i javno ustrijeli na SUTJESKU pored SPOMENIKA .

  • ORTODOX RS

    20. jul 2016 | 12:44

    Valjda je sada celom svetu jasno da je ovo sve unapred isplanirano i da je ovo cista podcala.Apelovao bih na Srpske televizije da i dalje nastave trovati nas narod turskim serijama u kojima su oni fini i dobri ljudi a u stvari vece zlo od njih ne postoji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA