DONALD TRAMP: Hilari Klinton iza sebe ostavlja samo SMRT, RAZARANJE I TERORIZAM (FOTO) (VIDEO)

Trump je isto tako optužio Hilari Klinton (68) da je lutka velikog biznisa, medijske elite i velikih donatora koji žele da sačuvaju sadašnji politički sistem

  • 9

Donald Tramp prihvatio je nominaciju Republikanske partije i zvanično postao kandidat za predsednika SAD na izborima u novembru.

JA SAM GLAS NARODA, NASILJU U AMERICI DOŠAO JE KRAJ: Tramp prihvatio nominaciju

U svom govoru Tramp je ponovo kritikovao demokratskog rivala Hilari Klinton, koju je optužio za "smrt, razaranje i slabost".

Dok su okupljeni uzvikivali "Zatvori je", zbog njenog postupanja u američkoj spoljnoj politici, Tramp im je odmahnuo i rekao: "Porazimo je u novembru". Hiljade pristalica koji su se okupili u kongresnoj dvorani su bučno odobrili.

On je osudio je politiku "izgradnje nacije" koju je zapravo do izvesne mere uveo Džordž Buš, bez spominjanja imena ovog republikanskog predsednika koji je započeo ratove u Avganistanu i Iraku.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Tramp je rekao kako je "izgradnja nacije" koju je sledila Hilari Klinton u Iraku, Libiji, Egiptu i Siriji učinilo loše stanje još gorim. Okrivio ju je za uspon militanata Islamske države i osudio njenu spremnost da primi hiljade izbeglica iz Sirije.

- Nakon 15 godina ratova na Bliskom istoku, nakon milijardi dolara potrošenih i hiljada života izgubljenih, stanje je gore nego što je ikad bilo. Ovo je baština Hilari Klinton: smrt, razaranje, terorizam i slabost - rekao je Trump.

Trump je isto tako optužio Hilari Klinton (68) da je lutka velikog biznisa, medijske elite i velikih donatora koji žele da sačuvaju sadašnji politički sistem.

Tramp je na završetku konvencije republikanaca u četvrtak veče u Klivlendu obećao da će kao predsednik ponovo učiniti zemlju bezbednom i ograničiti imigraciju, ocenivši da su problemi s kojima se zemlja suočava preveliki da bi mogli da budu rešeni u okviru tradicionalne politike.

Donald Tramp, Hilari Klinton. Foto: Tanjug/AP Donald Tramp, Hilari Klinton. Foto: Tanjug/AP

Prema njegovim rečima, bezbednost države ugrožena zbog radikalnih islamskih elemenata, migranata i trgovinskih sporazuma koji su na štetu američkih radnika, preneo je Bi-Bi-Si.

- U našoj zemlji zavladaće ponovo bezbednost, prosperitet i mir. Bićemo zemlja darežljivosti i topline, ali i reda i zakona. Kriminal i nasilje koji danas pogađaju našu zemlju uskoro više neće postojati - rekao je Tramp.

Takođe je obećao da će zaštiti homoseksualce i lezbejke od nasilja i ugnjetavanja i da će osigurati da mladi koji žive u većinski crnim gradovima "imaju isto toliko prava da žive svoje snove kao i bilo koje drugo dete u Americi".

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Tramp je rekao da će ako bude izabran za predsednika "pojednostaviti" poreski sistem za srednju klasu i biznis i da će ponovo pregovarati o trgovinskim sporazumima koji, kako je kazao, stavljaju radničku klasu Amerikanaca u nepovoljan položaj.

On je dodao da će biti "glas zaboravljenih Amerikanaca", koji su radili naporno, ali sada nemaju svoj glas. Optužio je predsednika Baraka Obamu da podstiče rasne napetosti umesto da ih smiruje.

Skup su bojkotovala mnoga velika imena republikanskog establišmenta, poput kandidata iz 2012. Mita Romnija i članova porodice Buš koji su stranci dali dva poslednja predsednika.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Govoreći o talasu nasilja u američkim gradovima, Tramp je obećao da će uvesti zakon i red upozoravajući da 160.000 ilegalnih imigranata s kriminalnim dosijeima "noćas slobodno lutaju kako bi zapretili miroljubivim građanima".

Tramp je rekao kako bi se brzo pozabavio nasiljem poput ubistva pet policajaca u Dalasu ranije ovoga meseca.

- Poručio bih svima vama: zločinu i nasilju koje danas pogađa našu zemlju uskoro će doći kraj. Počevši 20. januara 2017. sigurnost će biti obnovljena - rekao je Tramp. Sledeći predsednik preuzima dužnost 20. januara.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ljepa i lametna kao tata podrska, pakako bude, bolje ndgo krvavi klintonoviMilorad

    22. jul 2016 | 16:27

    ako nista ali nada da ce se amerika opametiti i poceti praviti prijatelje a ne neprijatelje u svetu.bolje Tramp nego klintonovi krvavih ruku.

  • PeNi

    22. jul 2016 | 19:50

    E neka je rekao tako!!! I u pravu je.

  • Da

    22. jul 2016 | 22:47

    Ovaj covek mi se sve vise svidja zbog svojih izjava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA