"EVROPA SE TRESE, NIKO VIŠE NIJE SIGURAN": Imaćemo svakodnevne pokolje ukoliko vlasti nešto ne preduzmu, tvrde stručnjaci!

- Evropske vlade moraće da usvoje nepopularne mere kako bi uspeli da kontrolišu situaciju. Ako se to ne desi, plašim se da će u Evropi zavladati haos i da ćemo svaki dan čitati o masovim pokoljima - rekao je stručnjak sa akamedije nauka u Rusiji

  • 14

 Nije kako treba prošla ni polovina 2016. godine, a već se zna da će ona ostati upamćena po surovim masovnim ubistvima širom sveta. Krvnici su ubijali po Parizu, Briselu, Istanbulu, Nici, Vircburgu i Minhenu pokazavši celom svetu da niko više nigde nije bezbedan, kažu svetski stručnjaci za bezbednost.

Oni dodaju da podjednaku pretnju predstavljaju sledbenici ISIS-a, drugih ekstremističkih ideologija, pa i nacisti tzv. "usamljeni vukovi" bez direktne veze sa radikalnim grupama, koji po pravilu imaju istoriju mentalnih bolesti.

Na tlu Evrope od marta ove godine ubijeno je 168 ljudi, a od januara prošle godine, 495.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

POTPUNI HAOS U NEMAČKOJ: Bomba raznela restoran, jedan čovek poginuo, mnoštvo povređenih (VIDEO)

Za samo osam dana, od 14. do 22. jula, u Zapadnoj Evropi izvršena su čak tri krvava napada u kojima je ubijeno 93 ljudi – u Nici na šetalištu tokom proslave Pada Bastilje, u Vircburgu u vozu i na ulici u Minhenu, prenosi Informer.

Foto: Tanjug/AP/NONSTOP NEWS Foto: Tanjug/AP/NONSTOP NEWS

- Sada je više nego jasno da nas nasilje može zadesiti na sve strane. U metropoli jednako kao i u provinciji, u vozu, prodavnici, na ulici, u diskoteci... Nepoštovanje vrednosti ljudskog života je toliko da u dogledno vreme ne možemo da se nadamo poboljšanju. Ta egzistencijalna pretnja se očigledno ne može preduprediti - rekao je nemački stručnjak Jirgen Klaufbaund za "Štutgarter cajtung".

LICE UBICE: Ovo je IZBEGLICA iz Sirije koji je MAČETOM napao prolaznike u Nemačkoj (FOTO)

Sa Ruske akademije nauka stručnjak Aleksander Kamkin upozorava da svi ovi incidenti predstavljaju pretnju mnogo opasniju nego što se misli.

Foto: Tanjug/AP/dpa Foto: Tanjug/AP/dpa

TINEJDŽER UBICA NAKON POKOLJA IZVRŠIO SAMOUBISTVO: Policija ga je zaustavila, a onda je izvadio pištolj...

- Evropske vlade moraće da usvoje nepopularne mere kako bi uspeli da kontrolišu situaciju. Ako se to ne desi, plašim se da će u Evropi zavladati haos i da ćemo svaki dan čitati o masovim pokoljima - zaključio je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bozja pravda

    25. jul 2016 | 08:45

    Na jednoj od fotografija se vidi kako nemacki narod ide sa podignutim rukama, isto onako kako su oni vodili druge narode na streljanje u dr.sv.ratu!

  • ivan

    25. jul 2016 | 07:59

    Sve je izrezirano u celju da se zaplasi narod i da bi dobrovoljno pristajao da ratuje!Pa razmislite malo ni jedanteroristicki napad nije organizovan na vladu tih drzava i njihove politicare i biznismene vec na obican narod!

  • Profesor biologije

    25. jul 2016 | 08:12

    Bolesnici su bankari i političari što vas vode u propast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA