≫ 

Zbog NOŠENJA SRPSKE ZASTAVE dobili uslovno 4 meseca zatvora!

Kosovska policija je tada zaustavila mladiće videvši da su istakli srpsku zastavu, pri čemu su se oni, prema policijskom izveštaju, opirali nalogu za hapšenje

  • 3

Sudija kosovskog Osnovnog suda u Peći Sejdi Bljakaj izrekao je u utorak uslovnu kaznu od po četiri meseca zatvora četvorici srpskih mladića uhapšenih 20. juna u reonu Peći.

Šestorica Srba razapeli SRPSKU ZASTAVU, pa ih zbog toga sve - POHAPSILI!

Sajt kos sev.info navodi da su mladići iz centralne Srbije uhapšeni nakon obeležavanja praznika Svete Trojice u selu Petrič, kod Kline.

Kosovska policija ih je tada zaustavila videvši da su istakli srpsku zastavu, pri čemu su se oni, prema policijskom izveštaju, opirali nalogu za hapšenje.

Uslovna kazna će se izvršiti ukoliko Srđan Stašić, Danijel Novović, Nenad Roknić i Bojan Tomić u roku od godinu dana, budu ponovili krivično delo Ometanje službenih lica u vršenju dužnosti. Do suđenja su svi bili u pritvoru u Gnjilanu.

U izjavi za ovaj sajt advokat Dejan A. Vasić pozdravio je ovakvu sudsku odluku i pohvalio angažovanje srpskog oficira za vezu u Prištini Dejana Pavićevića na ovom slučaju.

Foto: Profimedia, AP/Tanjug Foto: Profimedia, AP/Tanjug

- Zahvalio bih se tužilaštvu i sudu na iskazanoj profesionalnosti i nepristrasnosti, kao i oficiru za vezu Republike Srbije gospodinu Dejanu Pavićeviću na nesebičnoj podršci. Naposletku, sasvim sam zadovoljan samim ishodom i činjenicom da će moj branjenik još danas biti kod svoje porodice - naveo je advokat.

KOSOVO: Četvorici Srba uhapšenih u selu Petrič produžen pritvor

Šestorica Srba uhapšena su 20. juna u u selu Petrič kod Kline, nakon što su, kako je saopštila Kosovska policija, napali četiri policajca, nanevši im telesne povrede.

Mediji su, izveštavajući o ovom slučaju, međutim, preneli da su mladići uhapšeni po povratku sa obeležavanja praznika Svete Trojice u selu Petrič, kod Kline, a nakon što su ih prijavili lokalni Albanci, tvrdeći da su ih „provocirali srpskom zastavom.“ Među uhapšenima su i članovi Srpskog sabora Zavetnici. Sud u Peći tada je oslobodio dvojicu od šestorice mladića i to nakon što su platili kazne u iznosu od po nekoliko stotina evra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    27. jul 2016 | 10:50

    Strasno...treba opremiti vojsku i uci jednu noc i sve to siptarsko potamaniti. KOME CETE VI DA ZABRANITE DA NOSI SRPSKU ZASTAVU U SRBIJI?

  • Misirac

    27. jul 2016 | 15:53

    Kada šiptari nose zastavu Albanije na jugu Srbije naša vlast ne mrda prstom.Zabrani, hapsi i postavi stvari na svoje mesto.Oni neka se bune.Ako i krenu nešto oružano, Evropi je pun k.... Albanaca,Sirijaca, Afganistanaca, Libijaca.Sada ne bi prstom mrdnuli posle svih ovih terorističkih napada

  • Toto

    29. jul 2016 | 13:30

    Zaboravio se dron sa albanskom zastavom u Beogradu, vise se ne spominje, ko je uhapsen i odgovarao a av na sva usta govorio da ce pocinioci biti uhapseni i dovedeni pred pravdu, neda svoj svoga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA