ĐOKOVIĆEV ADVOKAT: Knjiga je zloupotreba Novakovog lika i dece!

Prodaja i distribucija knjige "Kad porastem biću Nole" urađena je bez ikakve saglasnosti Novaka Đokovića, saopštio je pravni tim srpskog tenisera. Autor knjige Baković poručuje da ne propagira kockanje i da ko to ne razume treba da gleda turske serije

  • 1

Povodom knjige Blagoja Bakovića o našem teniskom prvaku Novaku Đokoviću, koja je počela da se distribuira u školama i koja sadrži spornu pesmu koja poziva decu na klađenje, oglasio se PR tim slavnog sportiste i poručio da je prodaja i distribucija knjige "Kad porastem biću Nole" urađena bez ikakve saglasnosti Novaka Đokovića.

U saopštenju se dalje navodi da pre svega Novakov lik, a zatim i sveukupna vrednost koju nosi njegovo ime, su na "najgrublji način zloupotrebljeni od strane autora Bakovića u svrhu najotvorenije komercijalizacije".

Posebno je nedopustivo to što je autor za svoje otvorene lukrativne ciljeve u "pesmi" pod nazivom "Ja se kladim na Noleta" grubo iskoristio Novakov lik i ime vrhunskog sportiste povezujući ga sa klađenjem i kladionicama.

Na kraju saopštenja se navodi da će zastupnik Novaka Đokovića advokat Goran Draganić reagovati i zaustaviti sve nedozvoljene aktivnosti na gruboj zloupotrebi Novakovog lika i zloupotrebi dece u spornoj knjizi.

Sam autor, međutim, odbacuje primedbe i tvrdi da je reč o književnosti koju ne treba posebno objašnjavati.

"Ko misli da propagiram kockanje, nek ne čita poeziju nego nek gleda turske serije. Ja sam pesnik koji ne objašnjava šta je hteo da kaže", rekao je Baković za Novi magazin priupitan da protumači spornu pesmu.

Izdavač knjige "Kad porastem biću Nole" je samostalna izdavačko propagandna agencija Jabučka gora Mioljke Baković, a cena, prema rečima autora, još nije utvrđena.

Baković je rekao da je knjiga prodavana juče po "ekonomskoj ceni" u jednoj novosadskoj osnovnoj školi.

Prema saznanjima Novog magazina, trenutna cena knjige je oko 430 dinara.

U knjižarama u  Srbiji knjiga još ne može da se nabavi.

(Telegraf)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Starac Milija

    30. maj 2012 | 08:50

    Pa je li to izbor koji nam dajete Bakoviću: da deca idu u kladionicu, ili da gledaju tursku seriju. Sram Vas bilo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA