KIM DŽONG UN IZABRAO: Evo za koga je, za Trampa ili za Hilari

Severna Koreja saopštila je kog kandidata za predsednika SAD podržava na novembarskim izborima

  • 5

Severna Koreja podržala je kandidata Republikanske stranke za predsednika SAD, Donalda Trampa.

TAJNO ORUŽJE KIM DŽONG UNA: Amerikanci otkrili postrojenje koje ledi krv u žilama

Na jednom propagandom sajtu su ga nahvalili kao "dalekovidog predsedničkog kandidata" koji može da oslobodi Amerikance od svakodnevnog straha od potencijalnog nuklearnog napada ove izolovane države.

U kolumni koja je objavljena u utorak, jedan od portparola vrha države opisao je Trampa kao "mudrog političara" i pravog izbora za birače SAD 8. novembra. Dao je opis i za njegovog pritivkanidata, Hilari Klinton, napisavši da je "tvrdoglava plavuša" zbog njenog predloga da se na Severnu Koreju primene sankcije kao što su bile za Iran, kako bi se rešilo pitanje nuklearnog naoružanja.

Donald Tramp, Hilari Klinton. Foto: Tanjug/AP Donald Tramp, Hilari Klinton. Foto: Tanjug/AP

Tramp je rekao Rojtersu da je spreman za razgovor sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom kako bi pokušao da zaustavi nuklearni program Pjongjanga, i da Kina treba da pomogne u rešavanju problema.

U kolumni su se osvrnuli i na Trampov predlog da SAD treba da povuku svoje trupe iz Južne Koreje dok Seul ne posveti više pažnje ujedinjavanju celog poluostrva.

- Ispostavilo se da Tramp nije neznalica kao što kažu da jeste. On je zapravo mudar političar i dalekovidi predsednički kandidat - piše u kolumni, koju je napisao Han Jong Muk, korejski nauučnik stacioniran u Kini.

(Telegraf.rs / Reuters)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Akua-/#

    28. jul 2016 | 13:00

    Pa : naravno Kim .....!

  • Didi

    28. jul 2016 | 14:23

    Svo troje, sramota civilizacije.

  • Aleksandar

    28. jul 2016 | 12:24

    Kada te Kim podržava, to je kao da te sam đavo podržava. Čovek koji je nemilosrdno pobio svoje rođake i pravi bombe da uništi svakoga ko ne misli kao on.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA