ALEN NA GROBU SVOG SPASIOCA: "Srđan Aleksić mi je omogućio da danas budem živ i imam porodicu" (FOTO)

- Svake godine posetim Srđanov grob. Veoma mi je teško da dođem ovde, ali to je moja dužnost i dug Srđanu. Tako ću da radim do kraja svog života - rekao je Alen Glavović

  • 15

I ove, kao i prethodnih godina, Alen Glavović je, prilikom posete Trebinju, zajedno sa suprugom Fatimom, sinom Đenanom i Radom Aleksićem, posetio grob svog prijatelja Srđana Aleksića.

Podsetimo, Srđan je preminuo 27. januara 1993. godine od posledica povreda zadobijenih prilikom pokušaja da od Vojnika RS spasi Glavovića koji se našao na meti četvorice krvožednih vojnika.

- Svake godine posetim Srđanov grob. Veoma mi je teško da dođem ovde, ali to je moja dužnost i dug Srđanu. Tako ću da radim do kraja svog života, a nadam se da će moja deca nastaviti, jer sam to na njih preneo da znaju da je Srđan spasio mene i omogućio mi da imam porodicu - kaže Alen i dodaje da ga uvek kada dođe savladaju posebne emocije.

- Srđan je bio dobar prijatelj, drug sa svima, bez obzira na naciju i veru. Svako ima svoj obraz i svako radi prema onome kako oseća - naglasio je Alen za avaz.ba.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Srđanov otac Rade kaže da iako vreme prolazi, Alen svake godine kada dođe, sa porodicom poseti njega i obiđe Srđanov grob.

POSLE ULICE U BEOGRADU: SRPSKI HEROJ Srđan Aleksić dobio i PLATO u Novom Pazaru!

- Jeste da čoveka vraća u neko vreme, probudi neka bolna sećanja. Ali, sa druge strane jako se lepo osećam što Alen sa porodicom ceni ono što je Srđan učinio i omogućio mu da ima danas lepu porodicu - rekao je Rade.

ŠUTIRALA SU GA KRVNIČKI NJIH ČETVORICA, NA MOJE OČI: Potresna ispovest druga srpskog heroja Srđana Aleksića

Đenan Glavović, iako rođen u Švedskoj, posle svih događaja, kaže da je zahvalan Srđanu što mu je omogućio da on danas živi.

Foto: avaz.ba Foto: avaz.ba

- Dok sam živ dolaziću na Srđanov grob kada god dođem u Trebinje. Kada dobijem svoju decu, ako Bog da i njima ću ispričati o Srđanovom delu i naučiću ih da i oni posećuju Srđanov grob. Jer je on bio dobar čovek i svako bi trebalo da bude kao on - naglasio je Đenan.

Pogledajte i u TNOW preseku najvažnijih vesti priču o još jednom mladom heroju:

(Telegraf.rs / Izvor: avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA