HOROR U KLADOVU: Pijani otac hteo da pobije decu jer su se pre obroka MOLILA BOGU!

Nadležni govore da od incidenta zbog kojeg je ocu maloletnog M. B. policija napisala krivičnu prijavu nije bilo bilo kakvog nasrtaja, niti pretnji

  • 4

Dečak iz Kladova, čije je pismo podiglo celu zemlju na noge, pod zaštitom je nadležnog Centra za socijalni rad M. B. (16) kaže da je otac na njega nasrtao i vilama i da je hteo da ga ubije jer se molio bogu.

DRAMA U ALEKSINCU: Devojčica (14) POLILA KISELINOM policajca i radnicu Centra za socijalni rad!

M. B. (16) iz Kladova, čiji je vapaj na društvenim mrežama zbog dugogodišnjeg psihičkog i fizičkog maltretiranja od strane oca alkoholičara podigao celu zemlju na noge, pod zaštitom je nadležnog Centra za socijalni rad. Otkad se njegovo pismo, u kojem moli da mu se pomogne jer mu "nasilni otac svakodnevno ne da mira", našlo na društvenim mrežama, situaciju svakodnevno prati i policija, kao i lokalna samouprava.

- Reagovali smo odmah po saznanju da se tako nešto dešava, naše službe su obišle porodicu, policija i tužilaštvo su preduzeli sve neophodne mere da bi se sprečilo dalje nasilje nad detetom. U skladu sa svojim mogućnostima i zakonskim regulativama, finansijski ćemo pomoći porodici - kaže Radislav Čučulanović, predsednik Opštine Kladovo.

M. B. (16) je na svom profilu na fejsbuk-profilu 16. jula postavio fotografije pisma koje je napisao i u kojem je opisao događaj od kraja juna kada je na njegovu babu, sestru i njega nasrnuo otac "vilom, kamenjem i ciglom da bi ih ubio". Baka i sestra su, piše on, tom prilikom povređene, a dečak je samo pukom srećom uspeo da izbegne udarac ciglom.

Otac je, neznanično saznaju Novosti, došao u majčinu kuću pijan, i na svoje potomke i majku, sa kojom je duže vreme u lošim odnosima, nasrnuo navodno ljut što su se pre obroka pomolili bogu.

Nasilje u porodici

U čaršiji kažu da je otac dečaka pričao da je zabrinut da će mu deca otići u sektu u kojoj je navodno njegova majka i da je zbog toga bio revoltiran. Niko, međutim, o njemu nema loših reči, izuzev što kažu da "kad pije, pamet pomuti". Za njega još pričaju da je vredan čovek, ali da je u alkoholizam duboko ogrezao.

- Dečak je iz porodice izmešten pre godinu dana. Živi sa punoletnom sestrom i babom po ocu. Ima podršku naših službi i situacija u porodici se redovno prati. Nije tačno da ništa nije preduzeto - kažu u Centru za socijalni rad u Kladovu.

 HOROR USRED SRBIJE: Tukla svekrvu drškom od metle, sin gušio majku

Nadležni govore da od incidenta zbog kojeg je ocu maloletnog M. B. policija napisala krivičnu prijavu nije bilo bilo kakvog nasrtaja, niti pretnji.

- Prema našim saznanjima, on ih je od tada nekoliko puta pozvao telefonom i čak je kupio neke slatkiše od socijalne pomoći koju redovno prima. Policija je razgovarala sa njima odmah po incidentu i odmah pošto su se fotografije tog pisma pojavile na društvenim mrežama - kaže predsednik opštine.

U negotinskom tužilaštvu kažu da će otac biti saslušan 11. avgusta. Kao i uvek kada je reč o nasilju u porodici, i ovde su reagovali munjevito. Inače, u ovoj porodici nikada do sada, kada je ceo ovaj slučaj prijavila majka nasilnika, nije bilo nijedne prijave, a on do sada nije osuđivan zbog nasilja u porodici.

U lokalnoj samoupravi navode da nisu u situaciji da dečaku obezbede kuću za koju je molio u pismu. Baka dečaka je stambeno obezbeđenja i u njenoj kući M. B. ima sve neophodne uslove za život.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    2. avgust 2016 | 16:50

    Budaletina!Socijalno sklanjajte decu i zenu dok ne bude kasno!

  • Žika

    2. avgust 2016 | 17:01

    Nije dobro sto se objavljuje da posle prijave nasilnistva dodeljena socijalna pomoc. Sada ce mnogi zaigrati na tu kartu jer i opravdano pola Srbije bi trebala da dobija socijalnu pomoc...

  • Aleksandar

    4. avgust 2016 | 17:14

    Baš bi mi bilo drago da sa njim jedno 10 minuta ... Popričam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA