SRPSKA RIJALITI ZVEZDA JEDVA PREŽIVELA MALARIJU: Bilo je JEZIVO, 10 dana su me lečili pogrešno! (FOTO)

Vanja Mandić, koja je preležala malariju, podelila je svoja iskustva o ovoj opasnoj bolesti

  • 4

Vanja Mandić, bivša učesnica "Survajvera", preležala je malariju u Panami i pokazala svojom borbenošću i snagom da svaka prepreka na putu do cilja može da se preskoči ili zaobiđe, ukoliko je čelična volja prisutna.

STRAŠNA VEST: Čovek ZARAŽEN MALARIJOM pobegao iz bolnice, LUTA BEOGRADOM!

Vanja je svoje teško iskustvo tokom boravka u Panami podelila sa čitaocima Telegrafa.

– Sve je počelo veoma naglo. Simptomi koje sam osećala pre nego što sam saznala da imam malariju je ekstremno povišena  temperatura. Tresla me je groznica, bez obzira na to  što sam bila u Panami gde su temperature bile preko 40 stepeni,  i osećala sam strahovitu nemoć. Simptomi su slični gripu samo dosta jači – kazala je Vanja Mandić, džudistkinja i bivša učesnica  "Surivera".

Sagovornica je ispričala da su lekari sumnjali na još opasniju bolest nego što je malarija, na takozvanu denga groznicu.

Foto: Facebook/Vanja Mandić Foto: Facebook/Vanja Mandić

OVO JE UBICA: Evo kako izgleda KOMARAC koji prenosi MALARIJU (FOTO)

– Da imam malariju saznala sam tek posle nekih 10 do 15 dana. Nisam baš sigurna jer se mnogih stvari sećam kao kroz maglu, zbog visoke temperature.  Mogu  samo da kažem da mi je laknulo kad sam saznala šta mi je ustvari, jer su lekari mislili da ja imam denga groznicu, koja je rasprostranjena tamo. Nisu sumnjali na malariju jer Panama nije malarično područje, ali su u međuvremenu saznali da su u Panamu pristigli radnici iz malaričnog područja koji su bili zaraženi, i komarac je sa njih preneo na mene bolest.  Bilo je još par slučajeva u gradu posle mene – rekla je džudistkinja.

Vanju su lekari lečili terapijom protiv denga groznice prvih 15 dana, a bilo je i perioda kada joj je bilo bolje.

Foto: Facebook/Vanja Mandić Foto: Facebook/Vanja Mandić

– Pošto sam imala periode da mi bude bolje dva do tri dana. U tih 15 dana su me pustili iz bolnice, mislivši da me je izlečila terapija protiv denge, ali su mi se simptomi vratili i završila sam ponovo u bolnici. Onda su utvrdili da je malarija, krenuli sa terapijom i već posle dva dana mi je bilo bolje – ispričala nam je Mandićeva.

MOŽE LI SRBIJA DA POSTANE LEGLO MALARIJE? Ono što su rekli STRUČNJACI odrediće BUDUĆNOST BALKANA!

Ona je, kako kaže, imala sreće što je sportistkinja i  što ima snažno telo i organizam.

– Pošto sam ja sportista i genetski sam snažna osoba, malarija nije ostavila neke velike posledice, osim što mi je malo slabiji imunitet. Moram da se čuvam da ne dobijem visoku temperaturu, jer tada postoji mogućnost da se malarija vrati. Ona se nikada ne može skroz izlečiti, već zalečiti samo, i staviti u stanje mirovanja. Doktori su rekli da sam ja fenomen. Postoje slučajevi gde bude oštećen mozak, srce, pluća. Ima dosta i smrtnih slučajeva – govori hrabra žena i dodaje:

– Moj savet svim ljudima koji imaju simptome malarije je da se hitno jave lekaru, pošto ovo stanje iziskuje hitro reagovanje i adekvatno lečenje. Ne volim da pričam o tom periodu mog života, ali se nadam da će ova moja priča pomoći nekome – zaključila je sportistkinja.

(Jasmina Prošić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA