Legija ostaje u "Alkatrazu"!

Predsednik Apelacionog suda u Beogradu odbio je kao neosnovanu žalbu Ulemeka i potvrdio odluku Višeg suda

  • 13

Predsednik Apelacionog suda u Beogradu danas je pravosnažno odlučio da nekadašnji komadant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija ostane na odsluženju kazne od 40 godina zatvora u posebnom odeljenju požarevačkog zatvora Zabela poznatom kao "Alkatraz".

LEGIJA OSTAJE BEZ LJUBAVNE SOBE: Ulemekov zahtev za premeštaj iz "Alkatraza" ODBIJEN!

Ovom odlukom predsednik Apelacionog suda je odbio kao neosnovanu žalbu Ulemeka i potvrdio odluku Višeg suda od 8. jula, prema kojoj Ulemek ostaje do još dve godine u Alkatrazu, objavljeno je na sajtu tog suda.

U tom zatvoru koji odlikuju posebno visoke mere bezbednosti smešteni su mahom osuđeni na 40 godina zatvora, među kojima su pored Ulemeka, nekadašnji šef Državne bezbednosti Radomir Marković, zemunac Miloš Simović i drugi.

Ulemek je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đindića 2003. godine, zločina “zemunskog klana”, četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali 1999. godine i ubistva Ivana Stambolića 2000. godine.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Ulemek je u pritvoru od maja 2004. godine kada se posle više od godinu dana bekstva predao policiji.

On je imače ključni svedok tužilaštva u postupku za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, jer je nakon njegovog iskaza u januaru 2014. godine pokrenuta zvanična istraga protiv osumnjičenih zaubistvo.

Kako je tada saopštilo tužilaštvo za organizovani kriminal, Ulemek nije tražio protiv usluge.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TEO

    4. avgust 2016 | 00:23

    Najbolji legionar, nekad ponos države. Veliki Srbin. Pukovniče izdrži.

  • dusan

    4. avgust 2016 | 14:10

    Covjek nije kriv ,izvrsavao je zadatke sto su naredba iz Drzave danas on Robia a Drzavni vrhse I ne sumnjici mnogi bi trebali na njegovo mjesto a njemu Orden za Hrabrost Pustite ga iz Zatvora Nije kriv za namjestene optuznice

  • Markoni

    3. avgust 2016 | 21:28

    Cemo izdrži!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA