KOKO IZLEČEN OD DEPRESIJE: Preboleo smrt majke (FOTO)

Koko je pre 20 godina rođen u skopskom zoološkom vrtu. Odmah nakon njegovog rođenja umrla mu je majka od tuberkoloze, a on je pao u depresiju, čupajući sebi dlake i udarajući glavom u ogradu kaveza

  • 2

Nekadašnji zaštitini znak skopskog zoološkog vrta, šimpanza Koko, koji je pre sedam godina iz Skoplja poslat na resocijalizaciju u Holandiju, vraća se kući izlečen od depresije. Njega će do kraja ove godine u skopskom zoo-vrtu dočekati novi dom sa puno rekvizita i igračaka po svim starndardima Svetske asocijalcije za zaštitu životinja.

ŠIMPANZA POBEGLA IZ ZOOLOŠKOG VRTA: Popela se na stub i vrištala na radnika, nisu mogli da je uhvate!

- Bilo bi neprihvatljivo da šimpanzi sa toliko razvijenim intelektom kakav ima Koko ne obezbedimo iste uslove u kakvim je živeo u Holandiji - kažu u skopskomzoo-vrtu.

Koko je pre 20 godina rođen u skopskom Zoološkom vrtu. Odmah nakon njegovog rođenja umrla mu je majka od tuberkoloze, a on je pao u depresiju, čupajući sebi dlake i udarajući glavom u ogradu kaveza.

Nikada nije imao partnerku, niti je video ijednog drugog majmuna njegove vrste. Živeo je sam i povučen, a jedino društvo su mu bili zaposleni u zoo-vrtu. Patio je od usamljenosti i depresije, pa je zato aprila 2009. godine poslat u Centar za rehabilitaciju sisara u holandski grad Almere, tridesetak kilometara od Amsterdama, specijalizovan za lečenje zlostavljanih majmuna, ostarelih cirkuskih zabavljača i napuštenih domaćih miljenika.

Koko je sada potpuno izlečen i spreman da se nakon resocijalizacije vrati u Skoplje. Neće doći sam, već sa troje majmuna mužjaka, njegovih najboljih drugova koje je stekao u Holandiji.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EvoneznambogUmi...

    5. avgust 2016 | 15:50

    Dusa mila! Nesto pozitivno da se cuje, procita, vidi i sazna! Ko ce da ih cuva i zbrinjava ako ne mi ljudi!

  • Nada@

    5. avgust 2016 | 19:07

    Mukica...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA