≫ 

Da li to Hrvatska podržava paljenje srpske zastave?! Odbijena protestna nota!

Hrvatski ministar spoljnih poslova Miro Kovač kaže da je njegovo ministarstvo upoznato s notom koja je poslata faksom, ali da je odbilo da je službeno primi jer "inflacija nota stvara nered"

  • 90

Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Miro Kovač izjavio je da je Hrvatska odbila da primi protestnu notu Srbije zbog paljenja srpske zastave na obeležavanju godišnjice "Oluje" u Kninu, jer, kako je poručio, "inflacija nota stvara nered".

Srpsko Ministarstvo spoljnih poslova uputilo je notu Hrvatskoj zbog paljenja zastave, ocenivši to "vandalskim činom" i pozvalo da se počinitelji kazne.

DOLIJALI KNINSKI HULIGANI: Uhapšeni Hrvati koji su palili srpsku trobojku

Hrvatska agencija Hina navodi da je to peta protestna nota koje su vlasti u Beogradu uputile Zagrebu u poslednjih desetak dana, kojima je zajedničko to da Hrvatsku optužuju za rehabilitaciju ustaškog pokreta, veličanje osuđenih terorista i za odluke hrvatskih sudova 'uperene protiv srpskog naroda'".

KAKO JE NASTAO POZDRAV "ZA DOM SPREMNI": I zašto Hrvate treba da bude sramota kad to govore

Printskrin: Youtube/Index.hr Portal Printskrin: Youtube/Index.hr Portal

Hina dodaje da je hrvatska policija saopštila da je zbog paljenja zastave Srbije uhapsila dva muškarca stara 27 i 44 godine.

Kovač je rekao da je njegovo ministarstvo upoznato s notom koja je poslata faksom, ali da je odbilo da je službeno primi jer "inflacija nota stvara nered".

To je očigledno strategija Srbije koja želi da stvoriti utisak da Hrvatska nema kredibilitet na planu pravne države. Mi smo zemlja koja je kredibilna, a neka Srbija pokaže da je kredibilna. Neka ne skreće pažnju sa svojih obaveza, neka ih sprovodi posebno na području pravosuđa, u kontekstu pregovora o članstvu u EU neka se bavi sama sa sobom i neka nas ostavi na miru - izjavio je Kovač novinarima u Kninu.

Foto: Tanjug/HINA Foto: Tanjug/HINA

Josipović zgrožen "zloupotrebom proslave" u Kninu

Istakao je da je Hrvatska pokazala da je pravna država i poručio Srbiji da se "brine o sebi i sarađuje s Haškim sudom". Komentarišući kritike srpskog kolege Ivice Dačića zbog govora hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović na godišnjici "Oluje" u Kninu, Kovač je pozvao Srbiju "da se ne bavi govorom predsednice koji je bio izvrstan".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Dijagnoza je bila izvrsna, jer je predsednica rekla da je "Oluja" bila akcija za oslobađanje okupiranih područja Hrvatske. Mi smo porazili ideju Velike Srbije u Hrvatskoj, a to je važan doprinos da se jedan deo srpskog naroda reši virusa Velike Srbije - tvrdi Kovač.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    6. avgust 2016 | 09:35

    Smisao i svha zivota Hrvata je u ugnjetavanju i unistavanju srpske nacije .kao da su oni laboratoriska tvorevina najveceg zla stvorena samo za to..ALOOOO USTASE SEME VAM ZATRLO..idite dodjavola i okanite nas se vise!!!!!!

  • Ja bre

    6. avgust 2016 | 10:19

    To su Hrvati...pobedili su u oluji...ratovali su protiv civila...proterali stare i nemocne....pa sto niste na vojsku udarali?vi posaljete jednu granatu a Srbi deset...zasto ucite decu laznom istorijom?ta deca ce odrasti a vasi branitelji ce im reci istinu...cime se vi hvalite da mi je znati...za vreme rata kolko vas je pobeglo u Nemacku i trazilo Azil?sada ste isti vi "pobedili"...u cemu bre? Pa nismo mi svi ni Srbi ni Hrvati juce rodjeni...svi mi znamo istinu...a samo vi vodite decju politiku i pricate sada bajke novim narastajima...vasa deca i dalje odrastaju verujuci da ste vi kao pobedili Srpsku vojsku....koji ste vi jadnici...pa gledajte i dokumentarce malo sto su strane televizije Snimale...uostalom kod Hrvata je sve drugacije...u celom Svetu su u Bibliji Jozef i Marija samo su u hrvatskoj Josip i Marija....cudi me da za Isusa nisu napisali da se zove Ante....ha ha...mnogo smesna nacija...do bola brate

  • Milomir Konjikusic

    6. avgust 2016 | 10:27

    Hrvatska zemlja bez istorije . Da on i imaju ,,1389" , da imaju ,, Solunski front, da imaju Drvar, Sutjesku i Neretvu a da nemaju Jasenovac i Gradinu pa da ih i razumemo. Narod bez proslosti i buducnosti nema ni svoju sadasnjost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA