PUTINOVO OSVAJANJE SVEMIRA: Potpisana naredba da se sistem stavi u borbenu funkciju

Prvi od ukupno četiri sistema za nadzor svemira počeo danas sa radom. Potpisana je naredba da se kompleks stavi u borbenu funkciju, što je najvažnije ne samo za Rusiju , već i za ceo svet, tvrde Rusi

  • 17

Prvi od ukupno četiri sistema za nadzor svemira, koji će biti proizvedeni u Rusiji, počeo je danas sa radom u optičko-laserskom centru "Titov" u ruskoj republici Altaj, rekao je generalni drektor Korporacije za sisteme preciznih instrumenta Juri Roi.

STIŽE RUSKA VERZIJA "TESLINOG TOPA": Evo za šta će ga oni koristiti!

- Potpisana je naredba da se kompleks stavi u borbenu funkciju, što je najvažnije ne samo za Rusiju , već i za ceo svet - rekao je Roi, prenosi TAS S.

On je podsetio da će Rusija imati četiri sistema za nadzor svemira: u Kalinjingradu, na Dalekom istoku, Krimu i pomenuti u Altaju.

U pitanju je sistem koji će servisirati zajedno vojni i civilni timovi, a koji ima mogućnost da locira svemirske uređaje, nano satelite, svemirski otpad - sve šta može nauditi svemirskim aparatima uključujući međunarodne svemirske stanice.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    6. avgust 2016 | 17:01

    Tako i treba . Neko mora da kontroliše ne samo svemir nego i ovaj pohlepni , lažljivi i podmukli zapad . I treba im stati za vrat !

  • Alien resurrection doctor vs gusteri

    6. avgust 2016 | 16:58

    Bravo putine I sad slikajte zemlju a ne svaka moguca slika lazna naravno ona iz nase .

  • kralj

    6. avgust 2016 | 16:48

    Nek se nosi i on i america pun mi je kufer!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA