MISTERIJA SKOKA ANDREJA BEUCA: Evo šta je sve moglo da izazove da potone u mutnoj Drini (VIDEO)

U Zvorniku se i dalje traga za telom Andreja Beuca, koji je nestao nakon kobnog skoka u vodu

  • 10

Slovenac Andrej Beuc (34) iz Krškog, koji je u nedelju skočio sa mosta u Drinu u Zvorniku, sa visine od 20 metara, posle skoka je nestao u vodi. Njegovo telo još uvek nije pronađeno, a ono što je zasad misterija je šta je to moglo da iskusnog plivača povuče na dno.

ANDREJ JE PREŽIVEO OPASAN SKOK U NERETVU, A U DRINI JE NESTAO: Šta je to drugačije uradio sada? (VIDEO)

Naime, Beuc nakon skoka izronio, ali je potom nestao u vodi. Za njim danima tragaju ronioci, ali zbog mutne vode još uvek nije pronađeno njegovo telo.

Među prvim teorijama zašto i dalje ne mogu da ga pronađu, spominjalo se da ga je neka neman povukla na dno. Pojedini su na snimcima primetili kako se pored njega vide još neki obrisi, pa je počelo da se nagađa da je u pitanju som, za kog je u ovom delu Drine poznato da zna da odvuče plivače na dno.

Foto: Facebook/Andrej Beuc Foto: Facebook/Andrej Beuc

Na snimcima se može videti kako Andrej izranja tražeći pomoć, a u isto vreme na nekoliko metara od njega izranja tajanstveno biće. Da stvar bude još misterioznija, Andrej i ovo stvorenje, posle toga, istovremeno uranjaju u Drinu, a posle svega nekoliko sekundi dolaze ronioci koji nisu uspeli da spasu nesrećnog Slovenca.

Druga teorija je da je udario glavom o dno nakon skoka, što kao mogućnost vidi i Nenad Arsenić, bivši reprezentativac Jugoslavije u skokovima u vodu. Arsenić je rekao da je Andrej napravio veliku grešku, jer je sa 20 metara visine u vodu "ušao" bez postavljenih ruku ispred.

- Nakon te greške, sve zavisi od položaja glave. Beucova glava je, kako sam zaključio na televizijskim snimcima, pri ulasku u vodu bila pod uglom od 90 stepeni i ubačena prema stomaku, odnosno "podmotana". Andrej je, verovatno, dobio udarac u potiljak kada najčešće puca četvrti pršljen na kičmi. Čim se to desi, gubi se kontrola nad rukama i drugim delovima tela - objasnio je Arsenić, koji je i višestruki pobjednik u skokovima sa Gradskog mosta u Banjaluci.

Iskusni skakač je naveo da je Beuc mogao da nakon skoka uroni u Drinu čelom, ali da u tom slučaju nije moguće da pukne pršljen već da skakač dobije potres mozga i padne u nesvest.

Printskrin: Youtube/Poligraf News Printskrin: Youtube/Poligraf News

- To je moguće kada se skoči sa visine veće od 15 metara, a ruke ne postave ispred. Ipak, to je manje verovatno u ovom slučaju. Ostavimo konačnu reč lekarima koji će najbolje objasniti šta se zapravo desilo - rekao je Arsenić.

Treća teorija je da je za povlačenje Slovnca na dno mutne Drine kriv vir, koji ga je povukao i odvukao daleko od mesta neseće ispod mosta.

Takođe, jedna od mogućnosti je da je iskusnog skakača u vodu i profesionalnog padobranca u momentu kada je ušao u vodu uhvatio grč. Ali, i ta teorija ostaje u senci misterije jer sa njegovim pređašnjim iskustvom u skokovima na vodi, sigurno se već susretao sa napadima grča i znao je kako da reaguje prilikom pojavljivanja istih.

U Zvorniku se i dalje traga za telom Andreja Beuca, koji je nastupao na takmičenju organizovanom u okviru manifestacije "Zvorničko ljeto" koja je prekinuta odmah nakon nemilog događaja.

Pogledajte kobni skok u Zvorniku:

Pročitajte još:

MUTNA DRINA SKRIVA ANDREJEVO TELO: I dalje ni traga od nastradalog Slovenca (VIDEO)

POTRAGA ZA ANDREJEM JOŠ UVEK TRAJE, U ZVORNIKU TUGA: Ovako je nekad skakao, ali ovog puta nije izronio (VIDEO)

SPASIOCI TRAŽE ANDREJA U RECI: Možda ga nikad neće pronaći, jer se to dešava na Drini (VIDEO)

DA LI JE ANDREJA NEŠTO POVUKLO NA DNO? U 9. sekundi izranja, pruža ruku, a onda nestaje… (VIDEO)

JEZIVI SNIMCI: Andrej je skočio sa mosta u Drinu i – NESTAO! (UZNEMIRUJUĆE)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • đore

    10. avgust 2016 | 13:27

    pišete gluposti , jedini krivac je organizator . Ti vaši stručnjaci lupaju gluposti , lično sam sve gledao na udaljenosti od 20m . nisu mi pomogli ronioci jer ih nije ni bilo da bi ostalo više para za ukrasti , to je jedina istina da je morao biti izvučen pa taman i da je teško ozleđen , on je morao biti izvučen . Ne pokušavajte krivim pisanjem da skinete odgovornost sa zvorničkih lopova .

  • Zvornik

    10. avgust 2016 | 13:59

    Steta mlad zivot se ugasio,za to treba da odgovara neko.Dobro je piznato da je organizacija bila nula,treba ispitati opstinare iz M.Zvornika zasto nisu obezbedili ronioce a bilo je na njima da to urade.

  • Bazinga

    10. avgust 2016 | 13:31

    Jedina teorija koja je istinita sta se njemu desiilo je nesposobnost organzatora, opstine i drugih koji su bili ukljuceni u ovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA