≫ 

SIRIJCI IGRAJU KOLO, ŠIŠAJU KOSU I PUŠE CIGARE: Ovi ljudi su konačno srećni, pogledajte zašto!

Američke snage su ušle u sedište ISIL-ove verske policije u Manbidžu, gde su žene mučene i premlaćivane gvozdenim motkama i lancima ako bi bile uočene bez hidžaba na licu

  • 1

Nakon što su sirijske demokratske snage (SDF), potpomognute američkim vazdušnim udarima, preuzele potpuni nadzor nad severnim gradom Manbidžom, blizu turske granice odakle su se povukli svi borci ekstremističke Islamske države, sreći stanovnika tog grada, posebno žena, nije bilo kraja.

Ubijen lider ogranaka ISIS-a u Avganistanu i Pakistanu u napadu dronom

Američke snage su ušle u sedište ISIL-ove verske policije u Manbidžu, gde su žene mučene i premlaćivane gvozdenim motkama i lancima ako bi bile uočene bez hidžaba na licu.

ISIL je naime, posmatrao odeću i ponašanje lokalnih stanovnika i ako bi uočili kršenje strogih šerijatskih zakona, na primer, ljude koji puše ili žene koje bi na pijaci skinule hidžab s očiju da vide šta kupuju, dovodili bi ih na mučenje u 'Hasba centar', tj. versku policiju.

Pod kojom su torturom živeli najbolje pokazuju fotografije srećnih lica, posebno žena i dece, nakon što je SDF preuzeo potpuni nadzor nad Manbidžom. Žene su, od sreće grlile vojnike koji su ih oslobodili i spaljivale hidžabe koje su bile prisiljene da nose pod režimom Islamske države.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igorkonza

    13. avgust 2016 | 17:31

    Koliko sam shvatio ove amero-demokrate su do juče bili pobunjenici koji sarađuju sa isil-om!?!? Sad će još izaći vest da Asad i Rusi sarađuju sa islamistima. Mediski rat je izgleda najjače oružje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA