SELIDBA IZ PALATE PRAVDE: Evo gde će se nalaziti sudovi i tužilaštva

Na jesen počinju radovi na kompletnom renoviranju Palate pravdem, pristigle ponude za obavljanje ovog posla se otvaraju se sutra

  • 2

Nakon više nedelja nagađanja poznate su konačne adrese beogradskih sudova i tužilaštava u naredne dve godine koliko će biti potrebno da se završe radovi na renoviranju Palate pravde, piše Danas.

 

SUDIJE I ADVOKATI SE SELE IZ PALATE PRAVDE: Počinje rekonstrukcija, trajaće dve godine!

 

Prema informacijama Ministarstva pravde, Više javno tužilaštvo će biti smešteno u maloj zgradi u Katanićevoj ulici. U velikoj zgradi bivšeg Vojno-tehničkog instituta biće smešteno krivično odeljenje Višeg suda u Beogradu, Drugo osnovno javno tužilaštvo i Drugi osnovni sud.

 

Selaković neimar srpskog pravosuđa: Šta je sve izgrađeno u njegovom mandatu

 

Prvo osnovno javno tužilaštvo i Prvi osnovni sud će poslove obavljati u zgradi SIV II u novobeogradskom Bulevaru Zorana Đinđića.

 

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

 

Krivično odeljenje Trećeg osnovnog suda i Treće osnovno javno tužilaštvo takođe ide na Novi Beograd, ali u Bulevar Mihajla Pupina, u bivšu zgradu Četvrtog opštinskog suda.

 

RENOVIRA SE SIV 2 ZA POTREBE SUDA I TUŽILAŠTVA: Ministar Selaković obišao radove

 

Foto: Tanjug/ MINISTARSTVO PRAVDE

Foto: Tanjug/ MINISTARSTVO PRAVDE

 

Razlog zbog kojeg se sudovi sele je to što na jesen počinju radovi na kompletnom renoviranju Palate pravde. Pristigle ponude za obavljanje ovog posla se otvaraju se sutra.

 

U međuvremenu su zatvorenici, pod nadzorom sudske straže, počeli sa iznošenjem nameštaja iz Palate pravde.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Macaneli

    14. avgust 2016 | 14:32

    Kako rade, renoviranje palate nije potrebno!

  • Anonimno

    29. avgust 2016 | 19:05

    Samo da naglasim da se za poslove selidbe sudova zajedno sa zatvorenicima koriste i omladinci koji rade preko studentsko omladinske zadruge koji su plaćeni za druge poslove, a zloupotrebljavaju za potrebe prenošenja plakara teških i preko 100kg. Na sve to ih primorava menadzer jednog suda koji preti otkazima ukoliko ne izvrše sta im se trazi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA