AMERIKA TVRDI: Ruski bombarderi se vratili, nema ruskih snaga u Iranu

Predstavnik Pentagona u međuvremenu je rekao da letovi ruske avijacije iz iranske vazdušne baze neće uticati na akcije koalicije na čelu sa SAD

  • 0

Neimenovani zvaničnik SAD izjavio je da su se ruski bombarderi koji su koristili iransku vazduhoplovnu bazu vratili u Rusiju i da u Iranu nema ruskih snaga.

IRAN DEMANTUJE AMERIKU: Ruske rakete nisu pale na naše tlo!

Predstavnik Pentagona u međuvremenu je rekao da letovi ruske avijacije iz iranske vazdušne baze neće uticati na akcije koalicije na čelu sa SAD protiv takozvane Islamske države u Siriji.

- Rusija je obavestila koaliciju (o letovima ruske avijacije sa iranske baze) u skladu sa sporazumom o bezbednosti letova. Oni neće uticati na akcije koalicije - izjavio je predstavnik Pentagona pukovnik Kristofer Garver.

Ranije je saopšteno da su bombarderi Tu-22M3 i Su-34 uzleteli sa aerodroma Hamadan (Iran) i bombardovali objekte terorističke organizacije ID i Nusra fronta u provinciji Alep.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA