KLINTONOVA ĆE BITI NOVA PREDSEDNICA SAD: Njujork Tajms najavio kraj predsedničke trke, Hilari ima 88 odsto šansi za pobedu

Sudeći prema rezultatima najnovijih anketa, demokratska kandidatkinja na predsedničkim izborima u SAD Hilari Klinton je na izvesnom putu ka pobedi, sa 88 odsto šansi da osvoji trku za Belu kuću, objavio je "Njujork tajms".

  • 15

Pre nedelju dana održana je demokratska konvencija, a Hilari Klinton još uvek ima veliku prednost u odnosu na Donalda Trampa, prema rezultatima nacionalnih anketa. Klintonova vodi u ključnim saveznim državama, a ne očekuju se veliki padovi, kako pokazuju ova istraživanja.

TRAMP OŠTRO O KLINTONOVOJ: Hilari nedostaje mentalna i fizička snaga za borbu protiv ISIS-a

Kako pokazuju najnoviji rezultati istraživanja u SAD, Hilari Klinton uživa podršku 45 odsto glasača, dok je njenom protivkandidatu iz redova Republikanske partije Donaldu Trampu naklonjeno 39 odsto Amerikanaca, navodi danas američki list.

Konstatujući da Klinton ubedljivo vodi, sa 88 odsto šansi za pobedu u odnosu na samo 12 koliko ima Tramp, "Njujork tajms" navodi kako analize pokazuju da se posle stranačkih konvencija rejting dva predsednička kandidata stabilizovao, te da i jedan i drugi uživaju naklonost kakvu su imali i pre konvencija.

Nijedan kandidat u modernoj istoriji koji je toliko dugo zaostajao nakon konvencija nije postao predsednik, piše Njujork Tajms u analizi predsedničkih izbora. Ovaj medij ističe da je predsednička trka praktično - završena.

Prema procenama, Hilari Klinton ima 88 odsto šanse za pobedu. Ukoliko zaista pobedi, analitičari će upravo ove dane spominjati kao moment u kojem je odnela pobedu pred Trampom.

Foto: realclearpolitics.com Foto: realclearpolitics.com

- Ako izgubi, o događajima iz naredna dva meseca raspravljaće se još godinama - piše Njujork Tajms.

Najtačnije je reći da Klinton uverljivo vodi, piše Njujork Tajms. Analize i istraživanja Gallup servisa pokazuju kako se skok nakon konvencija već davno stabilizovao. I Donald Tramp i Hilari Klinton imaju naklonost glasača kakvu su imali pre konvencija.

Prednost Klintonove pokazala se trajnom, dolazi iz država koje se priklanjaju demokratskoj opciji pa se ne čini verojatnim da će se ipak prikloniti Donaldu Trampu. Poslednje ankete pokazuju kako Klinton podržava 90 odsto simpatizera Bernija Sandersa, kao i 90 odsto svih pripadnika Demokratske stranke. Tramp se pak ne može pohvaliti potporom republikanaca, nije ih uspeo konsolidovati.

Foto: realclearpolitics.com Foto: realclearpolitics.com

Osim birača, ni republikanski političari nisu oduševljeni Donaldom Trampom. Zbog loših rezultata na anketama, oni neodlučni još će lakše odustati od glasanja za njega. Ako Tramp ne može da ujedini svoje glasače, moguće je da Klinton pobedi ogromnom većinom.

Da bi dobio izbore, Tramp bi trebalo da osvoji bele pripadnike radničke klase i na taj način nekako kompenzuje gubitak među visoko obrazovanim glasačima i onima koji pripadaju Latino zajednici.

Foto: realclearpolitics.com Foto: realclearpolitics.com

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Izvor: index.hr/ realclearpolitics.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa predic

    17. avgust 2016 | 11:41

    Izbori su namestaljka, Bush je iskljucio Afroamerikance u Floridi iz glasackog prava, i tako je pobedio na izborima. Tramp je show business, farsa, Klintonova ce pobediti na namestenim izborima a ova trka izmedju njih je medijski cirkus to jest: show business izborna trka. Oboje sluze interese milijardera, samo sto Klintonova ima vise iskustva i veza sa milijarderima (naftni ratovi, prodaja naoruzanja, privatizacija zatvora i stvaranje zatvorske industrije (zatvorenici rade za 50 centi ceo dan) i ostale sheme za profit).

  • Aleksandra

    17. avgust 2016 | 12:32

    klintonova je bolesnik kao i njen muž. Tramp je od nje 100 puta bolji za ameriku i za ceo svet

  • Tutor

    17. avgust 2016 | 17:53

    Ako ova veštica pobedi, eto nama rata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA