PRIČA DA SE SMRZNEŠ: Kako su dvojica genijalaca počeli POSAO OD 300 MILIONA DOLARA iz svoje sobe (FOTO) (VIDEO)

U početku je radio sa jednim laptopom u svojoj sobi, ali je ubrzo dobio narudžbine od državnih službi

  • 2

Film "Psi rata" (War Dogs) satkan je od istinitih događaja o dvojici momaka koji su sa samo 20 godina potpisali sa Pentagonom ugovor o trgovini oružjem vredan 300 miliona dolara. Ova nesvakidašnja priča sutra stiže u bioskope.

PSI RATA: Evo koliko novca dobijaju srpski plaćenici da ubijaju po svetu! (FOTO)

Jedan od dvojice genija trgovine je Efrem Diveroli (1985). Već sa 19 godina osnovao je svoju kompaniju za trgovinu oružjem na lokalu. Rastao je u Majamiju, a potiče iz bogate porodice. Otac Joa Botač bio je jedna od osoba sa najvećim imanjem u Los Anđelesu, a ujak kontroverzni rabin koji je prvi počeo poslove snabdevanja lokalne policijske stanice opremom.

Efraim Diveroli Foto: Promo/Blitz Film Efraim Diveroli Foto: Promo/Blitz Film

Prva znanja o poslu Efrem je stekao od ujaka, u čijoj se firmi kratko zadržao pre no što je odlučio da pokrene svoj posao trgovine oružjem kada mu je otac prodao svoju malu štampariju AEY Inc.

Imao je tada 18 godina.

EKSKLUZIVNO vam predstavljamo članove "ODREDA OTPISANIH" (FOTO) (VIDEO)

U početku je radio sa jednim laptopom u svojoj sobi, ali je ubrzo dobio narudžbine od državnih službi.

David Packouz Foto: Promo/Blitz Film David Packouz Foto: Promo/Blitz Film

Mediji su ga 2007. prozvali "Arms Wunderkind", direktno aludirajući na njegove mladost i sposobnost.

Nažalost, i pored svoje snalažljivosti i sposobnosti Efrem se u tom periodu borio i sa zavisnošću od droge. Nakon što je stekao jake kontakte i nakon velikih uspeha koji su ostvarivali višemilionsku zaradu, kompanija AEY Inc. biva kontaktirana od strane Pentagona za ugovor vredan 300 miliona dolara, po kom će snabdevati oružjem američke saveznike u Avganistanu.

NAJVEĆI BIOSKOP u Vojvodini otvoren pred nekoliko hiljada Novosađana! (FOTO)

U tom periodu Diveroli se udružuje sa Dejvidom Pakuzom, rođenim 1982. godine u Sent Luisu i jednim od osmoro dece iz bogate jevrejske porodice. Pakuz se Diveroliju pridružio neposredno pre potpisivanja konačnog ugovora sa Pentagonom.

Printskrin: Youtube/Blitz Film & Video Distribucija

Nedugo potom njih dvojica bivaju optuženi za pokušaj prevare koja se ogledala u pokušaju prodaje i prepakivanja kineskog oružja američkoj strani i američkim saveznicima.

Boda Ninković u filmu Stivena Spilberga (FOTO)

U to vreme Amerika je stavila embargo na trgovinu oružjem sa Kinom.

Diveroli je nakon toga optužen za zaveru i osuđen na četiri godine zatvora, a Pakuz za saučesništvo i osuđen je na osam meseci kućnog pritvora. Nakon odsluženja kazne obojica su krenuli putem industrije zabave.

Foto: Promo/blitz.rs

Pakuz je postao poznat kao osnivač kompanije "Singular Sound", koja se bavi razvijanjem tehnologija za poboljšanje muzičkih intrumenata, Diveroli je nedugo potom napisao autobiografiju "Once A Gun Runner".

Pre dve godine studio "Warner Bros" odlučio je da snimi film baziran na priči o uspehu dvojice partnera i nakon dve godine teških snimanja širom sveta priča dolazi u domaće i svetske bioskope.

Foto: Promo/blitz.rs

„Pse rata“ režirao je proslavljeni reditelj Tod Filips po scenariju koji su napisali Džejson Smilović i Stiven Čin.

Videli su članak objavljen u časopisu "Rolling Stone", koji je napisao Gaj Lavson, po kom je i napisana knjiga „Arms and the Dudes".

U filmu glavne uloge tumače: Jonah Hill, Miles Teller, Ana de Armas, J. B. Blanc i kao specijalni gost Bradley Cooper.

Pogledajte video:

(T. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dino

    17. avgust 2016 | 15:16

    Jevrejin,tako da je priča normalna i nema oblik čuda...jevreji inače drže svjetsku trgovinu oružjem i ključeve rata na planeti

  • Bu

    17. avgust 2016 | 13:20

    Bice ovo dobar film

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA